Hirdetés

Összeszedtük, mikben tért el a The Last of Us sorozat 4. része az eredeti játéktól

|

Egyebek mellett egy teljesen új karakterrel is bővítette a sorozatos kánont a The Last of Us legújabb része.

Hirdetés

Immár negyedszer fogunk bele abba, hogy a legújabb HBO Max-os The Last of Us epizódot összevessük a Naughty Dog eredeti, 2013-as videojátékával, és ismételten nem volt nehéz dolgunk, amikor össze akartuk gyűjteni a legfontosabb eltéréseket. Mondanunk sem kell, hogy az alábbi sorok masszívan spoileresek, csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha nem zavar benneteket különösebben a dolog, vagy már láttátok az új részt.

A legizgalmasabb újdonság mindenképpen Melanie Lynskey karakterének felbukkanása volt, az általa alakított Kathleen ugyanis egyáltalán nem szerepelt a videojátékos The Last of Usban, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen már rögvest a helyszínnel foglalkoznunk kell.

Hirdetés

Kansas City, Pittsburgh, egyre megy

A sorozat negyedik részében ugyanis Kansas Cityben pörögtek föl az események, a Billtől "kapott" autót itt törte rommá Joel, és itt támadták meg a fosztogatók is főszereplőinket. Kansas City azonban nem kapott szerepet a játékban. A sorozat történései leginkább a játékbéli Pittsburgh városával és az ottani történetszállal állíthatók párhuzamba. A játékban ugyanis Pittsburghben a helyiek legyőzték a FEDRA-t, és saját kezükbe vették a város irányítását. A negyedik epizód végén felbukkant Sam, akivel úgyszintén Pittsburghben ismerkedhettünk meg az eredeti játékban.

Sam és Henry 

És akkor térjünk is rá egyből a testvérpárosra, a 13 esztendős Samre és bátyjára Henryre (őt egyelőre csak emlegették), akik a játékban épp átkelnek Pittsburghön, mivel a Connecticut megyében található Hartfordból menekülnek. A városban csak fel akarták tölteni készleteiket, de megtámadták őket a helyiek. A sorozatban ezzel szemben nagyon úgy fest, hogy ők maguk is Kansas Cityben éltek, és Kathleen, a helyiek vezetője kifejezetten rájuk vadászik. Egyelőre nem sokat tudunk ezen kívül a srácokról, épp csak megvillantották őket a rész végén.

Hirdetés

Ki az a Kathleen?

Ahogy említettük, Kathleen egy teljesen új karakter, akit kizárólag a sorozat készítői találtak ki. Ugyanez a helyzet jobbkezével, Perryvel is - őt egyébként az a Jeffrey Pierce alakítja, aki a játékban Tommyt szinkronizálta. Jelenleg annyi egyértelmű Kathleen kapcsán, hogy egy kegyetlen vezetőről van szó, akit Melanie Lynskey egészen elképesztően alakít.

Jeffrey Pierce
Jeffrey Pierce

Végre valami kiderült Tommyról

A negyedik részben Joel a testvéréről, Tommyról is mesél egy keveset Ellie-nek. Elmondja például, hogy háborús veterán öccse hol ide, hol oda csapódott, először Tess csapatához csatlakozott, majd beállt a Tűzbogarakhoz, de pket is elhagyta később. Tommy és Joel mindenesetre a mai napig jóban vannak. Ez nagy különbség a játékhoz képest, ott ugyanis ennél a pontál Joel és Tommy már évek óta nem beszéltek egymással.

Ellie "első" gyilkossága

A játékban Ellie először akkor ölt, mikor az elárasztott hotelben egy férfi vízbe akarta folytani Joelt, a lány ekkor lelőtte az alakot. A sorozatban egyrészt idézőjelbe kell raknunk az emberölése, másfelől a helyszín is megváltozott. A korábban említett Kansas Cityben lőtt meg Ellie egy támadót, aki viszont itt nem halt meg egyből. A férfit végül Joel ölte meg, miután megkérte Ellie-t, hogy menjen kicsit arrébb - nem akarta, hogy a lány szemtanúja legyen mindennek. 

Ne feledjétek, a negyedik epizód kapcsán is jelentkezünk élő kibeszélővel a YouTube-csatornánkon.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)