Hirdetés

Dél-Koreában keményebben lépnének fel az online zaklatás ellen

|

Dél-Koreában igen szigorú törvénytervezet nyújtottak be az online zaklatókkal szemben, amelyhez látszólag az Overwatch közösségében megfigyelhető tendenciáknak is sok köze van.

Hirdetés

Azt már jó ideje tudjuk, hogy sajnos némelyik népszerű online játéknak rettenetesen toxikus közössége van (valószínűleg minél nagyobb egy közösség, annál inkább jellemző, hogy összefújja a szemetet a szél), ami rengeteg játékos számára ellehetetleníti, hogy megtalálja a helyét egy játékban.

Hirdetés

Ezidáig inkább csak a fejlesztők igyekeztek megtalálni az eszközöket arra, hogy szembe tudjanak szállni ezzel a jelenséggel, viszont most úgy tűnik, hogy Dél-Koreában (ahol az online játék régóta elképesztő népszerűségnek örvend) egyesek már politikai lépésekre szánnák el magukat.

A közelmúltban benyújtottak egy törvényjavaslatot a Nemi Egyenlőség és Család Minisztériumában (szabad fordításban), mely ha életbe lépne, illegálissá tenne bizonyos viselkedésformákat az online játékokban, mint pl. a szexuális zaklatás. Az eredeti koreai újságcikk név szerint megemlíti az Overwatchot, ahol sajnos kiemelten megfigyelhetőek ezek a problémák, nem feltétlenül csak a szexuális értelemben, de általában véve is.

Értelemszerűen ez egyelőre csak egy javaslat, ami azt jelenti, hogy még semmi garancia nincs arra, hogy valaha is életbe fog lépni, viszont mindenképpen komolynak mondható a probléma, ha már az állami szinten is foglalkoznak vele.

Ti mit gondoltok vele? Valóban képes lehet egy törvényalkotó és végrehajtó szerv arra, hogy hatékonyan fellépjen az online szájkaratésokkal és zaklatókkal? Egyáltalán hogyan lehetne hatékonyan betartatni egy ilyen szabályozást?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)