Hirdetés

Így mozognak a szemeid, miközben Overwatchozol

|

Egy játékos érdekes kísérletet végzett el azzal kapcsolatban, hogy hogyan is használjunk a szemünket, miközben lövöldözős játékokat játszunk.

Hirdetés

Amikor e-sportokról (vagy úgy általában videojátékokról van szó), akkor sokan nem értik, hogy mi benne a nagy kunszt, hiszen gyakorlatilag csak ücsörögni kell a gép előtt vagy a kanapén. Ez technikailag igaz is, viszont azt a legtöbben nem tudják, hogy míg ilyenkor a testünk többnyire pihen, a szemünk és következésképpen az agyunk a legmagasabb fordulatszámon kezd el pörögni. Erre vonatkozóan végzett érdekes kísérletet az Overwatch egyik rajongója.

Jon Matthis úgy határozott, hogy egy szemkövető berendezéssel rögzíteni fogja, hogy Overwatchozás közben hogyan mozognak a szemei. Az egészet természetesen videóra vette és rettentően érdekes látni, hogy mennyi felé figyelünk egyszerre, amikor egy ilyen mozgalmas játékot játszunk. Az, hogy ilyenkor hogyan összpontosítunk rengeteget elárul arról, hogy éppen milyen feladatot hajtunk végre:

"Az emberek nagyban hagyatkoznak a látásukra, de igazából a retinánknak csak egy nagyon kis területével tudunk valóban részletes információt begyűjteni (ezt úgy hívják, hogy fovea). Ez a terület a látóterünknek nagyjából egy százalékát teszi ki, de az elsődleges látókérgünk nagyjából 50%-át arra használjunk, hogy az innen érkező információkat dolgozzuk fel. Ez azt jelenti, hogy a túlélésünk nagyban múlik azon, hogy gyorsan tudjuk irányítani a tekintetünket a környezetünk azon részeire, ahonnan kritikus ismeretekhez juthatunk hozzá."

A videóban Matthis főleg a közvetlen előtte lévő területet pásztázza, ami érthető a választott karakter miatt. Mivel Roadhoggal játszik, ezért sok HP-ja van és nem kell annyira aggódnia a távolról érkező csapások miatt, viszont ahhoz, hogy a Chain Hookot használni tudja, nagyon figyelnie kell arra, hogy mi történik a közvetlen közelében.

Nagyon tanulságos ez a kísérlet és rendkívül érdekes lenne, ha más karaktereket játszva is meg lehetne figyelni a szemmozgást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)