Hirdetés

Nem kizárt, hogy egyszer elkészül egy Overwatch film

|

Ugyan az Activision-Blizzard nem fogja erőltetni, hogy Tracerék a filmvászonra kerüljenek, egy jó lehetőséget semmiképp sem hagynának ki.

Hirdetés

Ugyan a játékai megfilmesítésében manapság talán a Ubisoft a legaktívabb, az Activision-Blizzardnál is akad némi kísérletező kedv. Jelenleg a Call of Duty alapján készül egy film, ennek kapcsán pedig elmondta a kiadó egyik képviselője, hogy akár az Overwatch mozis feldolgozásától sem zárkóznának el.

Hirdetés

Erről Tim Kilpin nyilatkozott az MCV-nek, akit idén februárban neveztek ki a fogyasztói termékekért felelős részleg élére a kiadónál. Ez nem csak a különböző ajándéktárgyakat jelenti, hanem a feldolgozásokat is, ebben pedig Kilpin kifejezetten tapasztalt, hiszen korábban többek között a Disney különböző franchise-aiért felelt. Az Overwatch karaktereiért megőrülnek a játékosok, a képregények és az animációs rövidfilmek rendkívül sikeresek, így nem meglepő, hogy az Overwatch-film ötletétől sem zárkózott el.

"Nagyon is szeretnénk elkészíteni. Van egy egész platformunk és egy széles portfóliónk, de ezek a frachise-ok több platformon jelen vannak, tehát nem csak a fő terméknek számító játékok léteznek, hanem a lineáris tartalmakat [TV-műsorokat és játékokat] is felhasználhatjuk, hogy bővítsük a közösséget és mondjuk az e-sport lehetőségeit. Ezeket összeadva olyan frachise-aink lehetnek, amikhez nem érhet fel más"

- mondta Kilpin.

Ennek ellenére nem fogják siettetni az Overwatch film vagy sorozat elkészítését, ahogy a CoD esetében sem tették, hiszen az ilyen műfajváltások mindig kockázatot hordoznak magukban.

"Ha a forgatókönyv és a történet nem megfelelő, nem vágunk bele, nem egy olyan helyzetben vagyunk, ahol azt mondjuk »Nekem mindegy, csak készüljön el!«, egyáltalán nem erről van szó. De úgy gondoljuk, ha jól sikerül, megvan a lehetőség, hogy kibővítse a közönséget, azon a hagyományos alapon kívülre, amit a játék megteremtett. (...) Úgy gondoljuk, szélesebb csoportot szólíthatunk meg, ha a történetmesélés megfelelő, ez kulcsfontosságú"

- fejtette ki az Activision-Blizzard embere.

Ez más sorozat esetében felvetné, hogy a játék élét el kéne venniük a tini közönség is bevonásához, de az Overwatch esetében adja magát az Omnic Crisis feldolgozása. Egy, a játék múltját feldolgozó sztorival és a robotok feldarabolásával könnyen elkerülhető a vérengzés és a magas korhatári besorolás anélkül, hogy szándékosan le kéne butítaniuk a történetet. Persze mindez valószínűleg csak a távoli jövő zenéje.

Ti melyik Overwatch történetet néznétek meg legszívesebben a filmvásznon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)