Hirdetés

Boston polgármestere is kéri a Sonyt, hogy ne hagyja ki a PAX Eastet

|

A koronavírus miatt nem lesz ott a PlayStation a rendezvényen, de Marty Walsh szerint ezzel káros sztereotípiákat erősít a Sony.

Hirdetés

A napokban rendezik meg Bostonban az év egyik első nagy játékkiállítását, a PAX Eastet, amiből ugyan nem vonták ki annyian magukat, mint a végül eltörölt Mobile World Congressből, de a PlayStation és a Facebook is jelezte, hogy inkább nem megy. Azt nem tudjuk, hogy anyagilag ez mit jelent a szervezőknek és a városnak, de nem emiatt nem örül a polgármester.

Hirdetés

Welsh a Sony elnökének, Kenichiro Yoshidának címzett levelében arra kéri őt, gondolja át a döntést. Szerinte nagyon kevés az esély arra, hogy a koronavírussal bárki érintkezzen Bostonban; eddig egyetlen fertőzöttet találtak, de már ő is otthon lábadozik.

"A félelem káros sztereotípiákat erősít, amik legyűrésén ázsiaiak generációi dolgoztak keményen. A legrosszabb impulzusainkat hozza elő: hogy emberek egész csoportjaira tekintsünk gyanakvóan, hogy elzárjuk magunkat, és kihagyjuk a lehetőségeket, kapcsolatokat, amiket városunk kínál. Nagy, nemzetközi vállalatként önöké a lehetőség, hogy jó példát mutassanak... A technológia egyik vezető cégeként bebizonyíthatják, hogy a tények motiválják önöket, nem a félelem."

- áll a levélben.

Az Egyesült Államokban összesen 35 fertőzöttet regisztráltak eddig, egyikük sem halt meg. A PAX East szervezői fertőtlenítőkkel készülnek, megteszik a szükséges óvintézkedéseket, amennyire ezt lehetőségeik engedik. A Sony valószínűleg nem fog változtatni a tervein három nappal az esemény előtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)