Hirdetés

Esni fognak a PC-s eladások, de mint tudjuk, a PC örök

|

Az IDC kutatása és előrejelzése szerint a PC-s eladások szignifikáns visszaesést mutatnak majd 2014-ig.

Hirdetés

Hogy veszélyben lennének a PC-k? Kevesebben játszanának számítógépen? Nem, ez nem teljesen igaz és nem is kell emiatt aggódnunk, viszont idén és a következő évben visszaesnek majd az eladások.

Az IDC előrejelzése szerint 2013-ban a PC-s eladások 10,1%-ot esnek, majd 2014-ben további 3,8%-ot, mielőtt újra növekedni kezdenének. Idén 300 millió PC-t adtak el, ami alig egy kicsit több, mint 2008-ban. Az IDC vezető kutatója szerint "a visszaeső eladások legfőbb oka, hogy az emberek nem érzik szükségesnek, hogy lecseréljék a PC-jüket". A kutatás szerint a személyi számítógépek még mindig az elsődleges eszközök - napi bontásban még mindig több órát használják a PC-t, mint a táblagépeket, vagy telefonokat -, de ettől függetlenül úgy esik az érdeklődés irántuk, ahogy egyre több eszköz válik elérhetővé.

"Ennek következményeképp a PC-k élettartama nő, ami limitálja a piaci növekedést" - mondta Jay Chou. Az IDC szerint a "2 az 1-ben eszközök", mint a tabletek, segítik a növekedést és előreláthatólag a Windows alapú táblagépek 2017-ra már 29,3 milliós eladásokat produkálnak majd.

Ahogy a sarokban békésen dünnyögő gépemre nézek nem hiszem, hogy valaha helyettesíthetné őt egy tablet - vagy igazából bármi -, viszont én egy játékos vagyok, ami ugye teljesen más. Főleg, amíg ilyenek vannak

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)