Hirdetés

Pedofil botrány miatt elérhetetlenné vált a Fallout: New Vegas masszív modja

|

Többévnyi fejlesztés után most januárban debütált a rajongói kiegészítő.

Hirdetés

Hosszú évekig fejlesztették a Fallout: New Vegast alaposan kibővítő a modot, melyről tavaly év végén mi is hírt adtunk: januárban végül meg is jelent a The Frontier, hogy aztán pár héttel később, január 28-án a moddercsapat le is szedje azt a NexusModsról, aloldalán pedig el is árulják a döntés okát.

Mint írják, az egyik fejlesztőről, ZuTheSkunkról kiderült, hogy saját művészoldalain "animált pedofil tartalmat" posztolt, ami a teljes brigádot felkavarta, és egy emberként ítélik el ezen műveket. Azóta ZuTheSkunkot a fejlesztői csapatból és Discordjukból egyaránt kitették, a további munkát pedig felfüggesztették a modon, hogy minden időt és energiát a fennálló helyzetre és annak fejlesztőtársakkal való átbeszélésére fordítsanak.

Hirdetés

A későbbiekben további intézkedés és állásfoglalás várható, addig is a mostani közlemény végén leszögezik: minden alkotó akár a modon belül, akár azon kívül megfogalmazott gondolata, véleménye, álláspontja kizárólag hozzá tartozik, nem a mod mögött álló vagy attól független személyhez vagy csapathoz.

Azt a PC Gamer cikke is megjegyzi, hogy a modban például tinédzserkorú NPC lányból csinálhat szexrabszolgát a játékos, vagy akár gyíkemberekkel is paráználkodhat. Hogy ezeken az elemeken pontosan mely modderek dolgozhattak, azt nem tudni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)