Hirdetés

Perelnek a Halo eredeti zeneszerzői, 20 éve tartozik nekik a Microsoft

|

Az ügy egészen addig az időszakig nyúlik vissza, amikor még a Bungie felügyelte Master Chief kalandjait.

Hirdetés

A Halo széria korai részei nem pusztán a remek játékmenet, vagy éppen a grandiózus jelenetekkel megfűszerezett történet miatt maradt emlékezetes sokak számára. Martin O'Donnell és Michael Salvatori ugyanis az ikonikus főcímdal mellett számos emlékezetes dallamot komponáltak a Bungie trilógiájához, és hamarosan lehet, hogy ismét közük lesz a franchise-hoz, csak éppenséggel nem olyan módon, aminek a Microsoft vagy a rajongótábor örülhetne.

A két zeneszerző szerint ugyanis a Microsoft még most is tartozik nekik pénzzel 20 évvel ezelőtti jogdíjakhoz köthetően, ezért az őket képviselő ügyvédek 2020 júniusában keresetet nyújtottak be az ügy kapcsán. Sőt, időközben az az ötlet is felmerült, hogy egy előzetes intézkedéssel akár meg is akadályozhatják a Halo sorozat közelgő premierjét is.

Hirdetés

O'Donnell szerint ő és Salvatori több mint egy évtizeden át igyekeztek felvilágosítás kapni a jogdíjak kapcsán a Microsofttól, ám ez nem igazán vezetett eredményre, ezért döntöttek a pereskedés mellett. A jelenleg is zajló ügy során azt kellene kideríteni, hogy a Microsoft pontosan mennyi pénzzel is tartozik a két zeneszerzőnek, és csak ezt követően lehetne megállapodni a kártérítés kapcsán.

Sajnos úgy tűnik, hogy csak olaj volt a tűzre az, hogy a Microsoft elvileg egyik zeneszerzőt sem említette meg a Halo Infinite kapcsán, és a Paramount+ sorozat reklámozása közben is előkerült a Halo főcímdalának elején hallható ének.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A tervek szerint jövő héten esély lehet rá egy mediációnak hála, hogy lezáruljon a dolog, de ha nem sikerül megegyezésre jutni, akkor a bíróságon folytatódhat a jogi hercehurca.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)