Hirdetés

Pert nyert a Ubisoft a Rainbow Six: Siege-et DDoS-olók ellen

|

Az ügy tavaly év elején indult, és bár mostanáig húzódott, a kaliforniai bíróság nagyon durva büntetést szabott ki egy a DDoS-t lehetővé tévő weboldal számára.

Hirdetés

Az elmúlt években rengeteg DDoS támadás érte a Rainbow Six: Siege szervereit, és a Ubisoft megígérte, hogy mindent megtesz a védekezés érdekében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megerősítik a szervereik védelmét, de tavaly ellentámadásba is lendületek.

A 2020-as év januárjában beperelték az SNG.one weboldal üzemeltetőit, akik DDoS támadásokat tettek lehetővé több játékkal szemben. A kínálatban a Rainbow Six: Siege is ott volt.

Hirdetés

A pereskedés előtt az SNG.one eredetileg azzal reklámozta magát, hogy szolgáltatása segíti tesztelni adott szerverek tűzfalait. A Ubisoft állítása szerint azonban az SNG üzemeltetői más szolgáltatásokat is kínáltak más weboldalakon keresztül. Ezek része volt az r6s.support, amin keresztül konkrét DDoS támadásokat lehetett indítani a Siege szerverei ellen.

A vádlottak helyzetét az sem segítette, hogy a per indítása után azonnal megpróbálták elrejteni az üggyel kapcsolatos bizonyítékokat, és kiposztoltak olyan hamis információkat, mint hogy a Microsoft és a Ubisoft lefoglalta a weboldalaikat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A bezárás persze mostanra valóssá vált. A pert a Kaliforniai Központi Kerületi Bíróság határozata alapján a Ubisoft nyerte. A vádlottakat, Benjamin Ruesniket, Dennis Krukot, és Roland-Daniel Soost 153 094 dollárnyi (ez nagyjából 46,7 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték. A pénz nagyja (143 460 dollár) egyébként az ügyvédek zsebébe megy majd.

A vádlottak weboldalait lekapcsolták, a domain címek pedig mind a Ubisoft tulajdonába kerültek. Ezzel ez az ügy hivatalosan is lezárult.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)