Hirdetés

A PETA tanácsokat ad, hogy hogyan játsszunk vegánként

|

Ha nem fogyasztasz állati eredetű ételeket, a játékban se merj halat fogni!

Hirdetés

Azzal, hogy valaki vegán életmódot folytat, a világon semmi probléma nincs, sőt, azzal sem, ha tapasztalatait, tanácsait másoknak is átadja. Az állatok védelme magától értetődően ugyancsak egy jó dolog, ugyanakkor amit a PETA a videojátékok kapcsán csinál, az minden, csak nem hasznos.

Hirdetés

A világ legismertebb állatvédő szervezete most az Animal Crossing: New Horizons kapcsán érezte úgy, hogy meg kell szólalnia, ugyanis az egyébként rettentő bájos játék szerintük komoly etikai kérdéseket vet fel. A horgászat például eleve felháborító, a halak kifogása kegyetlen és a környezetre káros tevékenység, nem segít a sziget védelmében. Sérelmezik, hogy míg az állatok egy részével az emberek békében élhetnek, a halakat és bogarakat nem kezelhetik egyenlő félként, befoghatják őket társaik szórakoztatására. Ugyancsak felháborítónak tartják, hogy kutyaházat lehet építeni, amihez tál és lánc is jár. Betiltanák a kagylók kiásását és a múzeumot is.

Pozitívumként említették a játék vegánbarát megoldásait, azaz hogy gyümölcsöt ehetünk, ami elég erőt ad, hogy köveket törjünk szét. Javasolják, hogy a szigetnek adjunk állatbarát nevet, például azt, hogy Veganville, és feltétlenül tüntessünk fel valami állatbarát mottót, hashtaget. Nem bojkottra szólítanak fel, pusztán arra, hogy a vegánok kövessék a való életben is gyakorolt elveiket, ne foglalkozzanak a múzeummal vagy a horgászattal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)