Hirdetés

Túlzásba vitte PewDiePie, szerződést bontott vele a Disney

|

Lehet, hogy valakinek vicces a náci karlendítés és a "halál az összes zsidóra" felirat, de a Disneynek nem.

Hirdetés

PewDiePie rendszeresen feszegeti a határokat, de néhányan épp emiatt nézik. Nem mindig találja el jól, mi az a poén, amit mindenki ugyanúgy ért, ez egy akkora nézőközönségnél, amekkorával ő rendelkezik, lehetetlen is. Most sikerült túlszaladnia. 

A Disneyhez tartozó Maker Studios bejelentette, hogy nem támogatja tovább PewDiePie-t, elsősorban egy január 11-én közzétett videó miatt. Ebben azt akarta megmutatni, mennyi hülyeségre rá lehet venni az embereket pénzért, és két indiai férfinak fizetett azért, hogy feltartsanak egy "halál az összes zsidóra" feliratú táblát. Ők egyébként később bocsánatot kértek, mondván nem tudták, mit jelent a szöveg. A videós korábbi anyagaiban (a Wall Street Journal szerint összesen 9-ben) szintén megjelentek antiszemita tartalmak, az egyikben például egy Jézusnak öltözött ember mondta, hogy "Hitler semmi rosszat nem tett". 

A nézők véleménye is megoszlik. Egyesek úgy gondolják, szimplán csak azért megy a háborgás, mert nem politikailag korrekt dolgok hangzottak el, viszont az internet egy másik szegletében egy neonáci oldal támogatását fejezte ki a youtuber iránt. Ő maga azt nyilatkozta, hogy videóival a szórakoztatás a célja, nem pedig a politikai állásfoglalás. Úgy érzi, ezt a nézői tudják, és bár nem volt szándékában bárkit is megsérteni, megérti, ha néhányan sértőnek találtak bizonyos dolgokat. Többször is kijelentette, hogy nem támogatja a gyűlölködőket.

Függetlenül attól, hogy mi volt a szándék, biztos, hogy 50 millió ember nem fog ugyanúgy reagálni egy poénra. Ami ráadásul nem is vicces. De ez megint szubjektív.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)