Hirdetés

PewDiePie kezdi megelégelni a hírnevet

|

A YouTuber nem igazán tud mit kezdeni azzal, hogy a befolyása miatt sokszor politikai célokra is felhasználják.

Hirdetés

PewDiePie (polgári nevén Felix Kjellberg) a legtöbb követővel rendelkező önálló YouTuber a világon, feliratkozóinak száma nemrég lépte át a 100 milliót. Az influencer persze rettentően örül ennek a számnak, de mint azt a napokban a New York Timesnak adott interjújában elmondta, nagyon nehezen birkózik meg azzal, hogy befolyása ennyi emberre van hatással, és nem igazán vágyott ekkora felelősségre, amikor belevágott a videózásba.

Hirdetés

A christchurchi mészárlás elkövetője a merénylet során élőben jelentkezett be, és közvetlenül a lövöldözés megkezdése előtt még belemondta a kamerába az akkoriban mémként kezelt "Iratkozzatok fel PewDiePie-ra" mondatot. Ezután Kjellberg arra kérte a követőit, hogy vessenek véget ennek a mémnek. Az eset után kénytelen volt interjúkat adni, ahol tisztázhatta magát, az egyik ilyenben pedig attól kérdezték, hogy mennyire követi a politikát. Elmondása szerint az egész politika hidegen hagyja, és nagyon aggasztja, hogy bizonyos politikusok hasznot húznak belőle - ezzel arra utalt, amikor egy brit szélsőjobboldali politikus is használta a mémet. 

"A munkám az, hogy bemenjek az irodámba és felvegyek egy videót. Nagyon furcsa számomra, hogy abba a helyzetbe kerültem, hogy ilyen hatással vagyok az emberekre, egész egyszerűen azért, mert nem igazán akarok ebben a helyzetben lenni."

A videós arra is utalt, hogy a nyomás miatt az is megfordult a fejében, hogy törli a csatornáját, de ezt egyelőre még nem határozta el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)