Hirdetés

PewDiePie-t betiltották Kínában

|

A népszerű YouTuber poénkodott kicsit az ország elnökén, nem vették jó néven.

Hirdetés

Egyre durvább ügy kerekedik abból, hogy a Blizzard sorra bannolja a hongkongi tüntetőket támogató játékosokat és chatelőket, még maga az amerikai kongresszus is beolvasott a vállalatnak (a Magic: The Gathering Arena forgalmazója eközben bemutatta, hogy van másik út is). Ezzel azonban még nem ért véget az ügy, ugyanis nem csupán a Blizzard élt a tiltás módszerével.

Hirdetés

Történt, hogy a Felix Kjellberg, vagy ahogy mindenki ismeri, PewDiePie által gyártott tartalmakat betiltották Kínában. Ahogyan az alábbi videóban elmondja a videós, egy korábbi felvételen a hongkongi tüntetőkről beszélt és egy mémmel az ország elnökét, Xi Jinpinget Micimackóhoz hasonlította (a kitalált karakter 2017 óta nem kívánatos medve Kínában pont az efféle mémek miatt), ez pedig annyira kivágta a biztosítékot a kínai cenzúránál, hogy a helyiek számára elérhetetlenné tették PewDiePie tartalmait a Redditen és a YouTube-on egyaránt.

Egyébként ahogyan arra PewDiePie videója is rámutatott, nem egyedül őt nem szívlelte Kína, többek között egy zenész, Zedd is hasonlóan járt azért, mert a South Park idevágó tweetjét lájkolta: 

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)