Hirdetés

Eljött egy korszak vége: a T-Series durván beelőzte PewDiePie-t

|

A harc elbukott, az indiai csatorna lassan a 100 millió feliratkozót is eléri.

Hirdetés

Valamikor 2018 augusztusában kezdődött az egész PewDiePie kontra T-Series balhé, amikor az indiai zenés csatorna rohamos növekedésnek indult, és komoly esélye lett arra, hogy letaszítsa a videóst a YouTube éléről.

Hirdetés

A rivalizálás soha nem volt komoly, de ha egy embernek több mint 90 millió feliratkozója van, és rengeteg más videós áll be mögé támogatni az ügyét, a poénkodáson túl nem kívánt dolgok történhetnek. Novemberben és decemberben hackerek ténykedésének következtében több tízezer feltört nyomtatóból dőltek a feliratkozásra bátorító üzenetek, feltörték a Wall Street Journal egyik oldalát, 65000 Google Chromecastot és több tucat Nest kamerát, valamint egy floridai polgármester Twitter fiókját is. Nemrégiben egy háborús emlékműre fújták fel a "Subscribe to PewDiePie" feliratot, valamint a christchurchi lövöldöző is ezt próbálta arra használni, hogy széles körben ismerjék. Természetesen PewDiePie elítélt minden illegális, uszító tevékenységet, mielőtt még megint nácinak, terroristának, vagy az ördög földi helytartójának nyilvánítaná a mainstream média.

Volt a kampányolásnak a szórakoztatáson túlmutató pozitív vonzata is: 173 682 angol fontnak megfelelő összeget sikerült gyűjteni az indiai Child Rights and You alapítvány javára.

A T-Series először március 9-én húzott el, de csak a március 27-én megszerzett vezetést követően lett biztos a győzelem. Ma már több mint 100 000 feliratkozós volt a különbség, és csak valami csoda folytán veheti vissza Kjellberg a vezetést. Egyébként is mindegy; ha Jack Black terve beválik (és mivel fantasztikus, amit művel, szurkolunk neki), senki számára nincs menekvés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)