Hirdetés

PewDiePie beleszállt youtubertársába, aki jó pénzért az életre nevelné követőit

|

Valódi nehézsúlyú cicaharc van kibontakozóban a YouTube megmondóemberei között, ami Jake Paul ellentmondásos kezdeményezésével indult.

Hirdetés

Emlékeztek még arra, amikor két youtuber, bizonyos KSI és Logan Paul vitája olyannyira elmérgesedett, hogy bokszmérkőzés keretében akarták rendezni nézeteltérésüket? Ráadásul elsőre döntetlennel végződött a csörte, ezért a világ mazochista felének örömére másodjára is megrendezték a kakasviadalt. Nos, egyelőre még nem tartunk ott, hogy kijelenthessük, a történelem megismétli önmagát, de még az is elképzelhető, hogy nemsokára hasonló élményben lehet részünk. A sors fintoraként ezúttal Logan Paul fivére, Jake Paul a konfliktus egyik szereplője, aki amúgy szintén ringbe szállt már másik véleményvezér ellen, előbb KSI öccsét, Dejit rendezte le, idén januárban egy miami bokszgálán pedig egy AnEsonGib néven futó youtubert. Kíváncsian várjuk (hát persze), hogy majd a PewDiePie-jal kialakult vitájára is ugyanilyen módon tesz-e pontot. Na de kissé előreszaladtam a történetben, ugyanis ahhoz, hogy a fenti mondataimnak kontextust adjak, nem árt, ha ismertetem veletek az előzményeket is.

Hirdetés

Az ifjabbik Paul csemete sikeresnek mondhatja magát, elvégre tekintélyes számú követővel bír (19,8 millióan iratkoztak már fel a csatornájára), de kacérkodik a színészkedéssel és az énekléssel is, noha utóbbi területek egyikén sem sikerült maradandót alkotnia. Nemrég azonban az a zseniális ötlete támadt, hogy néhány másik milliomos társaságában pénzügyi függetlenségre nevelő ismereteket oszt meg a világgal, ha már egyszer az oktatási intézmények nem képesek rá.

Kezdeményezését akár megsüvegelendőnek is mondhatnánk, hiszen a napnál is világosabb, hogy 2020-ban már más igényeket támaszt a munkaerőpiac is, mint tette az akár tíz évvel ezelőtt, magyarán az oktatási rendszer teljes reformját nem lenne szabad tovább elodázni. Két ponton hibádzik azonban Jake Paul elképzelése: először is nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel, sem megfelelő tapasztalattal a témában, tehát a hitelessége erősen megkérdőjelezhető. Még rosszabb, hogy a szolgáltatásáért havi 20 dollárt kér követőitől, akik között minden bizonnyal felülreprezentáltak a fiatalkorú, sőt kiskorú, önálló jövedelemmel nem rendelkező rajongók. Szó sincs tehát arról, hogy Jake jobbá akarná tenni a világot, kiutat mutatna a drága diákhitel miatt már nagyon korán adósságcsapdába kerülő ifjúság számára. Legalábbis erre hívja fel a figyelmet a rövid szünetről visszatért PewDiePie.

Felix Kjellberg videójában emlékeztetett, az interneten rengeteg ingyenes módja van annak, hogy olyan emberektől szerezzük meg a szükséges pénzügyi ismereteket, akik hitelesek, az adott téma szakértői, vagyis tudják, miről beszélnek. Arra is felhívta továbbá a figyelmet, hogy a Jake Paulnak volt már egyszer egy hasonló vállalkozása, csak azt nem próbálta mozgalomnak álcázni. Az Edfluence támogatóinak azt ígérte, hogy befizetéseikért cserébe megtanítja őket, miként váljanak a közösségi média különböző platformerein sikert sikerre halmozó influencerekké.

Bár PiewDiePie-nak is van elég vaj a füle mögött, ezúttal mégis el kell ismernünk, hogy ő képviseli a józan ész hangját. Ha egyetértetek vele, netán máshogy látjátok a dolgot, vagy csak azért kommentelnétek, hogy rákérdezzetek, ki ez a két figura, tegyétek meg bátran. Addig kipattogtatom a kukoricát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)