Hirdetés

Phantoml0rd pert nyert a Twitch ellen, de ez szinte semmit nem számít

|

A háromévnyi pereskedést lezáró ítélet szerint tényleg nem volt minden rendben az egykori CS:GO streamer kitiltása körül.

Hirdetés

A Twitch körüli botrányokat figyelemmel kísérő olvasók még emlékezhetnek a 2016-ban kipattant CS:GO-patáliára, mely során több streamert is bannoltak, a meccsekre kötött fogadások megbundázásával vádolva őket. Az egyik "áldozat" James "Phantoml0rd" Varga volt, aki 2018-ban be is perelte a Twitchet a tiltása miatt.

Ennek az eljárásnak lett most vége, méghozzá a streamer győzelmével. A csavar azonban közel sem olyan nagy, mint elsőre tűnik, a bíróság ugyanis nem vitatta Varga szabályszegéseit, csupán azért marasztalta el a platformot, amiért a tiltás során nem követték megfelelően a saját előírásaikat.

Hirdetés

Így aztán Phantoml0rd továbbra sem térhet vissza a Twitchre, pusztán a 30 napos türelmi időszak elmaradt bevételeinek megfelelő, 20,720 dolláros kártérítés illeti meg. De még ennek sem örülhet felhőtlenül, 2019-ben legalábbis úgy nyilatkozott, hogy 35 millió dollár körüli összegre számít.

A Twitch a PC Gamernek adott közleményében kommentálta a döntést, egyértelművé téve, hogy Phantoml0rd számára tényleg nincs visszaút:

"Bár sajnáljuk Mr. Varga tiltásával kapcsolatos eljárási mulasztásokat, többször is megsértette a Twitch közösségi irányelveit, káros tartalomnak kitéve a közösségünket. Abszolút kiállunk a fiókja megszüntetésével kapcsolatos döntésünk mellett, és nem engedjük vissza a szolgáltatásra."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)