Hirdetés

PixelCon 2 - egy videojátékos esemény, amin ott a helyed

|

Két hét múlva megrendezésre kerül az ország legnagyobb civil videojátékos rendezvénye, a PixelCon 2, amire minden vérbeli játékosnak érdemes odafigyelnie.

Hirdetés

Az Insert Coin Egyesület nem titkolt célja, hogy megőrizze és népszerűsítse a videojátékos kultúrát, amelynek egyik fontos részét képezi a terület hazai képviselőinek találkozója, a PixelCon rendezvény is. Itt a hétköznapi játékosok mellett többek között a játéktörténelem megszállottjai, a különböző videojátékos közösségek, az ebben a témában alkotó művészek és független magyar fejlesztők is otthonra lelhetnek. 

A következő ilyen kiemelt esemény az őszi PixelCon 2 lesz, amelyet november 21-én, a Blaha Lujza téri Művelődési Szinten tartanak meg. A rendezvény Kütyüs termében 14:00-tól az elmúlt 40 év legnépszerűbb gépei várják az érdeklődőket (Atari, Commodore, Nintendo, SEGA és a többiek), száznál is több játék emeli a színvonalat (mint a Super Mario Bros. vagy a C64-es Wizard of Wor), valamint ennek a teremnek a színpada ad helyet a videojátékos bajnokságoknak, kerekasztal beszélgetéseknek, műveltségi vetélkedőknek, a hazai játékos közösségek bemutatóinak és a független játékfejlesztők versenyének is, amelynek keretén belül a közönség dönti el, hogy melyik magyar csapat viheti haza a Grand Pix díjat. Említettük már, hogy saját gépeket is lehet vinni és megmutatni másoknak? 

A PixelCon 2 Hangos termében 19.00-tól egy elektrobuli veszi kezdetét élő koncertekkel, amelynek fellépői természetesen a videojátékos kultúra elemeiből merítve szórakoztatják majd a résztvevőket: a Double Score Dungeon egy Commodore 64-es gépet használ fel erre, a finn Blastromen névre hallgató duó pedig a Tron film látványvilágát szeretné megidézni. 

A PixelCon 2 hajnalig tart majd mindkét teremben, a belépő pedig 1000 forint lesz. Akinek felkeltette a buli az érdeklődését, az itt követheti az eseményt Facebookon. Az Insert Coin november 11-én egy régi joystickokat felvonultató flashmobbal is népszerűsíti majd az összejövetelt a Fővám téren, ha van kedvetek hozzá, menjetek el, jó móka lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)