Hirdetés

Milliókkal támogatják a koronavírus elleni harcot a Plague Inc fejlesztői

|

Már a vírus megjelenése óta dolgoznak azon, hogy valahogy segíthessenek annak legyűrésében.

Hirdetés

A járványhelyzet még messze nem tartott a jelenlegi szinten, amikor január 25-én az Ndemic Creations játéka újra elképesztően népszerű lett. A fejlesztők nagyon hamar igyekeztek tisztázni, hogy a Plague Inc. nem egy realisztikus szimulációval mutatja be egy-egy vírus terjedését, illetve hogy semmiképp nem akarnak betegségeken nyerészkedni, egyeztetnek a szervezetekkel arról, hogyan segíthetnének a járvány megfékezésében.

Hirdetés

Az egyeztetések végére érve bejelentették, hogy összesen 250 ezer dollárt (közel 80 millió forintot) ajánlanak fel a Coalition of Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) és az Egészségügyi Világszervezet COVID-19 Solidarity Response Fund alapítványa számára. A játék atyja, James Vaughan elmondta, soha nem gondolta volna, hogy a való világ egyszer a Plague Inc-et fogja tükrözni, és azt sem, hogy a játék rengeteg embernek segíthet átvészelni egy valódi világjárványt.

A Plague Inc. egyébként egy új móddal bővül, melyben a játékosok megállíthatják egy halálos járvány terjedését, vezényelhetik a karanténok, a szolgáltatások leállítását, az emberek elkülönítését. Ez természetesen mindenki számára egy ingyenes frissítés formájában lesz elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)