Hirdetés

Több száz kiváló alkotás érkezett a PlayIT GameArt pályázat indulása óta

|

Idén tavasszal indult útjára az elképesztő rajongói alkotásokat inspiráló GameArt alkotói pályázat, a novemberi Microsoft PlayIT Show alkalmával pedig megint elkápráztathatnak hazánk legtehetségesebb játékosai.

Hirdetés

A hagyományosan izgalmas bemutatók, akciók és cosplay-verseny mellett is rengeteg izgalmas programmal bővült az utóbbi években a PlayITm például rengeteg kiélezett esport-eseményt is végigizgulhattok, amit aztán egy kis mozgással is kipihenhettek a Mozdulj Gamer kitelepülésén. Az egyik, most már visszatérő program viszont a kilátogatókon kívül is rengeteg tehetséges gamert von be a hazai szubkultúrából.

Idén tavasz óta ugyanis a PlayIT Show legtöbb állomásán ott volt a GameArt is, ami profi művészek és hobbialkotók remekműveit mutatta be, és több száz rajongót késztetett arra, hogy maga is ceruzát, ecsetet, vagy éppen egeret ragadjon és lerajzolja, lefesse, vagy éppen söröskorsóba marva alkossa újra kedvenc játékkarakterét. Már az első, februárban meghirdetett alkotói pályázatra is rengeteg kiváló pályamű érkezett, a Győrben kiállított művek pedig még jobban meghozták a tehetséges gamerek és rajongók kedvét a saját művek nevezéséhez.

Ugyanis csupán egy hónappal később már majdnem száz pályamű érkezett a PlayIT szervezőihez, köztük olyan király művek, mint a galériában látható díjazottak. Eddigre már a hagyományos és digitális rajzok és festmények mellett pólóra készült kép, sőt, egy kontrollerből és alaplapból összeállított szobor is készült a GameArt jegyében, így a harmadik fordulóra már három külön kategóriába kellett bontani a hagyományos, digitális és tárgyi alkotásokat. A győztes pályaműveket pedig Budapesten már gyűjtői ritkaságok és elképesztően részletes papercraft replikák társaságában csodálhattuk meg, amik méltóak voltak az egyes pályaművekbe fektetett időhöz és energiához is. Az egyik leadott alkotás például 87 óráig készült, ami alatt majdnem 39-szer végignézhetnénk a Witcher 3: Wild Hunt speedrun-rekordjának felvételét.

A lendület pedig a debreceni PlayIT idejére sem fogyott el, a májusi show előtt is több mint félszáz változatos témájú - bár a League of Legends továbbra is az első számú favorit - pályaművet volt szerencséje elbírálni a zsűrinek, és nektek, ugyanis a közönség is kiválasztott egyet a győztesek közül. Remélhetőleg az alkotókedv még mindig megvan bennetek, akár neveztetek korábban, akár most próbálkoztok először, ugyanis a november végi budapesti PlayIT alkalmával ismét alkalmatok lesz megvillantani tehetségeteket. A hozzám hasonló, korlátozottan ügyes gamerek egész biztosan értékelni fogják, akármivel is álltok elő. Hamarosan jelentkezünk a pályázat részleteivel is, figyeljétek a GSO-t!

Microsoft PlayIT Budapest

Időpont: 2016 november 26., 10:00-19:00
Helyszín: Hungexpo,  Budapest, Alberirsai út 10
Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!
Facebook oldal: A PlayIT hivatalos oldala

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)