Hirdetés

Pokémon GO közben lett swatting áldozata egy streamer

|

A zaklatóknak eddig ki kellett derítenie, hol lakik egy streamer, ha a swatting veszélyes eszközével akartak élni, de Pokémon GO miatt kimozduló videóst enélkül is megtalálta egy rosszakarója. Szerencsére a rendőrség kiválóan kezelte a helyzetet.

Hirdetés

Egy ideje szerencsére már nem hallottunk semmilyen, a swattinghoz kötődő történetet, de nemrég ismét ehhez a rendkívül veszélyes zaklatási módszerhez nyúlt valaki. Az áldozat pedig Summit1G volt, aki éppen a Pokémon GO-s kalandjait osztotta meg nézőivel.

A streamer egy barátjával épp egy parkban fogta be az ott megjelenő pokémonokat, mikor egy nézőjük izgatottan biztatta őket a közvetítés csevegőszobájában, hogy figyeljenek a környezetükre. Summiték ekkor azt hitték, hogy esetleg élőben megkeresi őket valamelyik néző, ehelyett viszont fegyveres rendőrök közelítettek feléjük. A hatóságokat értesítő illető pontos személyleírást adott a videósról és barátjáról, illetve azt állította, hogy egy sorozatlövő fegyver van náluk és több távirányítású bombát is elhelyeztek, hogy minél több rendőrt megölhessenek. Ez pedig az utóbbi hetek összetűzései után kifejezetten veszélyessé tehették volna a helyzetet.

Szerencsére a rendőrök kifejezetten nyugodtan kezelték az ügyet. "Tájékoztattam őket a helyzetről, ugyanis sejtettem mi történik, hiszen ez gyakran megtörténik streamerekkel, bár inkább míg otthon vannak. Megszerzik a címüket és utána küldik rájuk a SWAT-ot, de nem hittem volna, hogy ez egy parkban is megtörténhet" - nyilatkozta Summit később egy tévés híradónak. Miután pedig elmagyarázta a kiérkező kommandósoknak, hogy csupán a Pokémon GO miatt van a parkban, rendkívül megértőek voltak vele. Meglepő módon nem sokkal az incidens után még folytatta is a közvetítést, amiben persze alaposan lehordta a rendőröket fölöslegesen kihívó nézőt és még a Charmandert is megszerezte, amiért a környékre indultak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)