Hirdetés

A Pokémon GO segít az öngyilkosságok megakadályozásában

|

Sokak szerint nincs túl sok gyakorlati haszna, ha a környék nevezetességeit azért látogatják a játékosok, hogy befogjanak egy-egy ritka Pokémont, azonban Japánban erről egészen másképp gondolkodnak a statisztikákat látva.

Hirdetés

Már múlóban van a Pokémon GO-láz és a hírekben is egyre kevesebbszer találkozni a Niantic gyűjtögetős fejőstehenével, de szerencsére nem csak negatív eseményekről számolhatunk be a mobiljátékkal kapcsolatban (mint a rengeteg panasz vagy a börtönbüntetés). 

Japánban van egy ismert szirt, a Tojinbo, amely egy szomorú és tragikus dologról híresült el: rengetegen itt követnek el öngyilkosságot. Nagyjából 150 ember ugrott a halálba ezen a helyen, csak az elmúlt év folyamán. A helyi tisztviselők küzdöttek a jelenséggel, rengeteg megoldást próbáltak már az öngyilkosságok visszaszorítására, azonban a legújabb információk alapján onnan jött a segítség, ahonnan nem várták volna: a Pokémon GO-tól.

A Japan Times értesülései szerint az öngyilkosságok száma drasztikusan csökkent augusztusban és szeptemberben, amely Yukio Shige, egy volt rendőr és a megelőzés érdekében létrehozott non-profit szervezet alapítója szerint annak tudható be, hogy új Pokéstopokat hoztak létre a szirt mentén. Ez megnövelte a gyalogosok számát a környéken és a forgalom elriasztja azokat, akik véget szeretnének vetni az életüknek, sőt Shige elmondta, hogy találkozott olyannal is, aki emiatt változtatta meg a döntését. 

Persze gondolhatnánk, hogy ennek a jelenségnek az égadta világon semmilyen pozitív hatása sincs, hiszen azok, akik öngyilkosok szeretnének lenni, egyszerűen más helyszínt választanak életük kioltására, de sokszor elég lehet egy ilyen tettet elkövetni készülő személy megzavarása is ahhoz, hogy ne próbálja meg újra vagy nem sokkal később elálljon szándékától egy az életében bekövetkezett változás miatt. Ha pedig csak azt sikerült elérni a Pokémon GO-val, hogy az évi 150 öngyilkosság a felére csökken, akkor már megérte. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)