Hirdetés

Egy méregdrága Pokémon-kártyát kevert el az amerikai posta

|

Ha kifizettél több millió forintot álmaid lapjáért, akkor azt valószínűleg szeretnéd kézhez is kapni. De a posta bármikor közbeszólhat.

Hirdetés

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a gyűjtők képesek bármiért hatalmas összegeket fizetni, ha azzal valami igazán egyedire tehetnek szert, miért pont a Pokémon franchise lenne ez alól kivétel, mikor a széria kezdetétől fogva temérdek gyűjthető termékkel rendelkezett? (Tegye fel a kezét, aki hozzám hasonlóan gyűjtötte a tazókat és a kártyákat. Na ugye!)

Hirdetés

Még 2018 augusztusában történt, hogy valaki eBay-en több mint 17 millió forintot fizetett egy nagyon-nagyon ritka lapért, ám eltelt azóta durván egy év és még mindig nem érkezett meg hozzá a vágyott ereklye. A sztoriról egy YouTuber és gyűjtő, smpratte számolt be, aki személyesen ismeri az eladót és a vevőt is. Tudomása szerint az történt, hogy miután az eladó sikeresen továbbadott a kártyán 60.000 dollárért az Egyesült Államokon kívül élő vásárlónak, belföldön postázta azt, amely a New York City-ben lévő Global Shipping Program központjába került, ahol a legmagasabb értékben, 50.000 dollárra biztosították. Ezt követően kellett volna megérkeznie a lelkes vevőhöz, csakhogy itt a kártya útja véget ér, semmilyen további nyomon követés nem történt meg és azóta sem tudnak a termékről semmit. Az eltűnt ritkaság egy "Trainer No.3", amelyet a harmadik helyezettek kaptak a "Secret Super Battle"-ön Japánban, 1999-ben. Íme: 

Smpratte gyanúja szerint akkor kélt lába a nagy értékű csomagnak, amikor valaki felfedezte, hogy mi is került a kezébe, de erre nincs bizonyíték, így az általa készített videó inkább csak afféle figyelemfelkeltés céljából készült, hogy az embere tisztában legyenek vele, ha valaki ilyet akar eladni nekik, az a kártya ritkasága miatt jó eséllyel a tolvaj lehet. 

Az eladó egyébként 1000 dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki információval szolgál neki a kincset érő Pokémon lap hollétéről. Reméljük megkerül valahol, mert ez szörnyű érzés lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)