Hirdetés

Pokémonkártyákból akartak jótékonysági eseményt csinálni, nem lett jó vége

|

Influencereket, youtubereket, internetes celebritásokat ültettek fel, élükön Logan Paul cimborájával.

Hirdetés

Hazudnék, ha azt állítanám, sosem uralkodott el rajtam a birtoklási vágy, és egyszer sem engedtem a felszínre törni gyűjtőszenvedélyemet, de valószínűleg akkor sem költenék vagyonokat ilyesmire, ha reggelente pénzfürdőt vennék, mint Dagobert bácsi. Legalábbis merem remélni, hogy rendelkezem ennyi önkontrollal, de ha egyszer úgy hozná az élet, hogy bekerülök a milliárdosok klubjába, nyugodtan szavamon foghattok. Ezzel együtt sem török azonban pálcát azok feje felett, akik bármekkora összeget hajlandóak hobbijukra áldozni.

Hogy egy rapper 67 millióért vett meg egy Pokémon kártyát, és a youtuber, Logan Paul egy vagyont költött szintén erre a célra? Az ő pénzük, arra fordítják, amire szeretnék. Ráadásul tettükkel ráirányították olyanok figyelmét is a szcénára, akiknek fogalmuk sem volt korábban arról, hogy Pikachut eszik-e vagy isszák.

Hirdetés

Épp az említett médiaszenzáció hatására támadt a zseniális ötlete a Dumb Money YouTube-csatornát üzemeltető Chris Camillo, Dave Hanson és Jordan Mclain hármasnak, hogy vásárolnak egy doboz (vagyis 36 bontatlan csomag) első kiadású Pokémon kártyát attól a társaságtól, amelyiknek Jake Greenbaum, becenevén JBTheCryptoKing a vezetője. Róla azt lehet tudni, hogy kriptovalutákban utazó árfolyamspekuláns, Logan Paul közeli ismerőse.

A terv úgy nézett ki, hogy miután kinyitották a dobozt, és meggyőződtek tartalma eredetiségéről, egy teljes évre elzárják, majd egy Las Vegas-i színpadon minden idők legnagyobb Pokémon befektetői partija keretében egyenként elárverezik a csomagokat, a befolyó összeget pedig felajánlják jótékony célra.

Sajnos azonban légy került a levesükbe, mert a kibontást követően szembesültek csak azzal, hogy átverés áldozatai lettek, a csomagok egy részét már korábban kibontotta valaki, ráadásul nem mindegyik első kiadású. Minderről magatok is meggyőződhettek a fenti videót megtekintve, a 35. perctől jön az érdekes rész.

A dobozt eladó Greenbaum váltig állítja, hogy őt is megtévesztették, azt hitte, eredeti és érintetlen kollekciót vásárolt, és adott tovább. Mivel a tranzakció nem jött még létre, ezért végső soron ő a történet egyetlen károsultja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)