Hirdetés

Pokimane jót akar a rajongóinak, de ebből más streamereknek lehet gondja

|

A legeredményesebb streamerek egyike abszolút észszerű dolgot kért a felelőtlenül költekező rajongóitól.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy visszatért rövid szünetéről, Imane Anys, ismertebb nevén Pokimane olyan akcióval hívta fel magára a figyelmet, ami egyrészről megsüvegelendő, és akár precedenst is teremthet, más részről pedig magában hordozza annak a kockázatát, hogy azokat a streamereket, akik nem állnak be a sorba, képletesen szólva, megbélyegzik.

Hirdetés

Talán azok is értesültek az adományozás gyakorlatáról, akik ritkán vagy egyáltalán nem követik Twitch-streamerek, youtuberek és közösségi médiafelületeken aktív influencerek tevékenységét. Ez azt jelenti, hogy tetszőleges összeggel támogathatják a követők kedvencüket, kvázi így köszönve meg nekik az alapvetően ingyenesen szolgáltatott tartalmat. Van, aki csak pár dollárt, mások akár komolyabb összeget is hajlandóak egy-egy alkalommal költeni, de óriási a különbség aközött, amikor saját egzisztenciával rendelkező egyén teszi ezt, vagy valakinek a csemetéje cselekszik meggondolatlanul, és utalja át a család megtakarítását.

Emiatt is tűnik jó ötletnek, hogy Pokimane a Streamlabsszel karöltve bevezetett csatornájára egy limitet, azaz mostantól nem lehet 5 dollárnál nagyobb összeget adományozni neki. Mindezt azzal indokolta, hogy kapott már elég támogatást rajongóitól, és arra kéri őket, költsék a pénzüket helyette más, feltörekvő csatornákra, jótékonyságra, vagy egyszerűen csak önmagukra.

Több streamer is megdicsérte Imane Anyst a kezdeményezésért, köztük a magyar származású Overwatch-profi, Félix "xQc" Lengyel, aki egyúttal rámutatott annak egyik kevésbé pozitív lehetséges hozadékára. Múltbéli tapasztalatok alapján ugyanis attól tart, hogy a közösség ahelyett, hogy azt ünnepelné, aki hasonlóképpen tesz, inkább nekitámad mindenkinek, aki valamilyen okból nem kíván hasonló korlátozással élni. Lássuk be, van ebben igazság, ugyanis az internet népe nem épp a toleranciájáról híres.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)