Hirdetés

Pokimane tisztázta, miért adományoznak az emberek a kőgazdag streamereknek

|

Meg sem próbált cukormázat önteni a valóságra a Twitch sztárja.

Hirdetés

A maga 8,2 milliós követőtáborával Imane Anys, azaz Pokimane a világ egyik legbefolyásosabb streamere, így a szakmát (vagy iparágat, ahogy tetszik) érintő megszólalásai általában a sajtót sem szokták hidegen hagyni.

Most éppen a Dexterto szúrta ki, hogy a 25 éves híresség nemrég a hozzá hasonló, milliomossá vált közvetítőket célzó, s ezért sokat kritizált adományok kapcsán nyilatkozott az augusztus 21-i streamében.  

Hirdetés

Egyre többen felvetik ugyanis, hogy mi értelme van kisebb-nagyobb instant adományokkal tömni a zsíros szponzori szerződésekben és előfizetőkben dúskáló Twitch-sztárokat, amikor számtalan kezdő, vagy kevésbé ismert streamer akad, akik már néhány dollárnak is örülnének.

Egy redditezőnek válaszolva Pokimane viszont szerencsére nem próbálta előadni, hogy valamiféle magasabb rendű indok áll a háttérben, hanem szimplán csak rámutatott, amit minden józan ember is tud: a pénzt küldő rajongókat pusztán az mozgatja, hogy a streamerek észrevegyék őket.

"Az emberek nem mennek olyan messzire, hogy azon gondolkodjanak, mennyire szorul rá az adott személy a pénzükre. Azért adományoznak, mert fel akarják kelteni valakinek a figyelmét."

Anys szerint minél gazdagabb valaki, annál többet ér a figyelme, az emberek pedig egyébként sem csak logikus célokra költenek, mivel más szempontjaink is lehetnek.

Szó ami szó, nehéz belekötni a megállapításába, hiszen ha Anysnek nem is adományozunk, az a minimum, hogy mindannyian vásároltunk már valamit, ami nélkül remekül meglennénk a mindennapokban.

Pokimane egyébként annyit már tett az ügy érdekében, hogy tavaly ősszel 5 dollárra korlátozta az adományozható összegeket, mivel elmondása szerint elég pénzt keres az előfizetőivel. Döntését azonban többen is kritizálták, attól tartva, hogy a példája miatt ezt a kevésbé tehetős streamerektől is elvárják majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)