Hirdetés

Portal-rajongó vagy? Imádni fogod ezt a GlaDOS-replikát

|

Sértegetni sajnos még nem tud, de később ez a funkció is bekerülhet a repertoárba.

Hirdetés

A filmes és videojátékos kellékek szerelmeseinek minden okuk megvan arra, hogy áldják a 3D-nyomtatást, hiszen a technológia megjelenése valóságos forradalmat indított el a hobbiban. Az elmúlt években 3D-nyomtatott kincsek garmadájáról számolhattunk be a Simpson-család tévéjétől az Ezeréves Sólymon át a Legend of Zelda lélegzetelállító térképééig.

Most pedig a Portal rajongóinak van egy érdekes hírünk, egy elkötelezett fan ugyanis megalkotta a széria központi karaktere, a csípős "nyelvű" GlaDOS (Genetic Lifeform and Disk Operating System) plafonra szerelt mását.

Hirdetés

Ahogy az alábbi képen is látható, a kb. 60 centiméteres replika már fel is került, s habár egyelőre semmilyen trükkje sincs, így is szívesen elnézegetnénk a szerkesztőségben. Készítője elsőként a Redditen posztolta a nagy művet, ahol azt is elárulta, hogy két év alatt nagyjából 150 órányi munka volt a vele.

A közösség viszont nem igazán hagyná, hogy megpihenjen, ipari mennyiségben záporoznak ugyanis a javaslatok GlaDOS továbbfejlesztésére. Az egyik ilyen, hogy kapjon mozgásérzékelőt, és automatikusan mondjon valamit, ha valaki besétál a szobába, egy másik hozzászóló pedig az Amazon Alexa-integrációt javasolta.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az alkotó viszont inkább szinkronizálná a replikát a játékkal, így valahányszor elhalálozna, az "igazi" GlaDOS vághatna a fejéhez egy jól irányzott alázást. Akárhogy is lesz, mi kíváncsian várjuk a folytatást, addig pedig ajánljuk figyelmetekbe ezt a másik projektet is, amikor egy működő okosasszisztenst faragtak a Portal ikonikus karatkeréből:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)