Hirdetés

Már nem tilos PUBG-zni Nepálban

|

A kormány betiltotta a PlayerUnknown's Battlegroundst, de a legfelsőbb bíróság közbeszólt.

Hirdetés

Két hét sem telt el azóta, hogy arról írtunk, Nepálban súlyos büntetés jár a PlayerUnknown's Battlegroundsozásért.

Hirdetés

A tiltást a nepáli kormány vezette be, de a legfelsőbb bíróság most úgy határozott, a döntéssel indokolatlanul korlátozták az önkifejezés szabadságát, mely alkotmányos jognak számít az országban (ahogy játékosok erre egy petícióval is igyekeztek felhívni az illetékesek figyelmét). Bár abban mindenki egyetértett, hogy a kormánynak joga van korlátozásokat alkalmazni, a bíróság szerint nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a határozat indokolt és igazságos.

A PUBG-t Indiában és Irakban sem kedvelik. Utóbbi több battle royale játékot is tiltólistára tett, mivel szerintük azok veszélyt jelentenek az iraki társadalom egészségére, kultúrájára, és biztonságára, különösképp a fiatalokra. Az egyik indiai városban már feloldották a korábban bevezetett tiltást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)