Hirdetés

Így fut a Quake 3 egy Game Boy Advance SP-n

|

A korábbi ötletek után most itt egy újabb variáció arra, hogy milyen gépekbe lehet még belepréselni az id Software klasszikus játékait. A Quake 3 a soros.

Hirdetés

Legutóbb a Doomot sikerült ráerőltetni az Intel apró számítógépére, azelőtt pedig a Quake-et néztük meg, hogy milyen, amikor egy oszcilloszkópra rajzoljuk ki a játékot, viszont még mindig vannak ötletek arra, hogy miként lehetne életben tartani ezeket a már egyébként is halhatatlan címeket.

Johnny Parks a Nintendo egyik régi masináját, a Game Boy Advance SP-t belezte ki, hogy aztán az eredeti hardver helyére beszúrja a Raspberry Pi egy, még az eredetinél is kisebbre szabott változatát, mely a Hardkernel Odroid W névre hallgat. Nagyobbik rokonához hasonlóan ez is egy nagyjából 30 dollárba kerülő, alig tenyérnyi számítógép, amiben egy 700 Mhz-es órajelű ARM-processzor van, mellette 512Mb memóriával.

A kis méretnek köszönhetően még maradt annyi hely, hogy beférjen pl. egy USB-elosztó is, amivel egeret és billentyűzetet lehet csatlakoztatni a géphez. Innentől már sínen volt az ügy, hiszen egy Linuxon nagyjából bármelyik id Software játék futtatható, arról nem is beszélve, hogy még hány játék emulálható.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)