Hirdetés

Ráküldték a rendőröket egy négyéves muszlim kisfiúra, mert terroristának gondolták

|

Valaki hallotta őt, amint a Fortnite-ról beszél, és jelentette az illetékes brit szerveknek.

Hirdetés

Az elmúlt évek eseményei után a hatóságok minden bejelentést, gyanús tettet és kommentet igyekeznek komolyan venni, mert nem tehetik meg, hogy csak legyintenek. A brit hatóságok által felállított Prevent rendszer célja, hogy lakossági bejelentések segítségével találják meg a potenciális terroristákat, radikálisokat.

2019-ben egy négyéves, muszlim kisfiú állítólag arról beszélgetett iskola után, hogy az apja fészerében fegyverek és bombák vannak, ezért egy nap a rendőrök este fél 11-kor becsöngettek hozzá. Hamar kiderült, hogy nincs valós veszély.

Hirdetés

A srác ugyanis csak az unokatestvérét nézte, ahogy Fortnite-ozik, és a játék közben elhangzott szavakat értette félre. Az ügyet erőszak nélkül sikerült tisztázni, de az eset miatt többen kritizálják a Preventet, aminek felügyelője, William Shawcross korábban azt mondta:

"Európa és az Iszlám a jövőnk egyik legnagyobb, legijesztőbb problémája"

2016 óta ugyanis több mint 2000, 9 év alatti gyermeket jelentettek (közülük több mint 600-an a 6. életévüket sem töltötték be), akiket potenciális bűnelkövetőként tartanak számon. A gyermek édesanyja úgy gondolja, a rendőröket nem küldték volna rájuk, ha nem muszlimok lennének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)