Hirdetés

Egy orosz internetes cég pereli a Twitchet, akár le is tilthatják a platformot az országban

|

Néhány felhasználó illegálisan streamelt olyan focimeccseket a Twitchen keresztül, melynek közvetítői jogai a Rambler Group tulajdonában voltak. Ez okozta a galibát.

Hirdetés

A Rambler Group (a harmadik legnagyobb internetszolgáltató Oroszországban), éppen perelni akarja a Twitch.tv-t, mert egy Premier League meccset illegálisan streameltek az oldalon keresztül. A Rambler azt állítja, hogy ezzel nagyjából 36 000 alkalommal sértették meg a cég exkluzív streamelési jogát, és ezért  közel 2,9 milliárd dollár kártérítést követelnek.

Hirdetés

Azonban még a pénznél is nagyobb probléma, hogy a felmerült a szolgáltatás letiltása Oroszországban. Az ottani játékosközösség érthetően nem örül, amit Haji Makhtiev, egy orosz gaming média cég alapítója is kifejtett:

"A Twitch és YouTube a közösség két legfőbb szociális platformja. Ha elveszítjük a Twitchhez való hozzáférést, akkor a YouTube lehet a következő."

Hozzátartozik az ügyhöz, hogy a Ramblernek nehéz lesz ebből valódi ügyet csinálnia. Egyrészt a cégnek egyesével kell bizonyítania, mind a 36 000 alkalmat, másrészt még ha ez sikerül, akkor is nehéz lesz begyűjteniük a 2,9 milliárd dollárt egy amerikai vállalattól. A Twitch képviselője a következőt nyilatkozta az ügyben:

"Mi csak egy platformot kínálunk, nem teszünk ki saját tartalmat, és nem változtathatjuk meg a tartalmat, amit mások feltöltenek, nem tudjuk lekövetni mások jogainak megsértését."

A Twitch képviselete hozzátette, hogy a Rambler semmilyen komolyabb bizonyítékot nem tudott felmutatni, csak néhány screenshotot az oldalról, és azokon sem voltak dátumok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)