Hirdetés

Reagált a Ubisoft a dolgozóit érintő szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra

|

A cég belső vizsgálatot indított és módosítja a szabályzatait, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló esetek.

Hirdetés

Az utóbbi időben a videojátékiparban is sorra derül fény akár nemi erőszakban kicsúcsosodó szexuális zaklatásokra, így kicsivel a filmipar után ezen a piacon is megindult egy megtisztulási folyamat - erről egy külön cikkben is beszámoltunk. A Ubisoft berkein belül több ilyen jellegű visszaélés is történt, a cég ennek hatására átalakításokat tervez, hogy egy olyan környezetet teremtsen meg, mely sokkal kevesebb lehetőséget ad a hasonló visszaélésekre.

Hirdetés

A vállalat közleményben reagált a munkavállalóit ért vádakra, kifejezve sajnálatát, hogy ilyesmi egyáltalán előfordulhatott. A jelek szerint a vezetőség is azt szorgalmazza, hogy minél előbb derüljön ki az igazság és kezdődjön meg a felelősségre vonás:

"Azzal kezdtük, hogy vizsgálatot indítottunk az említett vádak alapján, amibe egy erre specializálódott külsős tanácsadót is bevontunk. Az eredményeket látva mindenkit biztosíthatunk arról, hogy megtesszük a szükséges biztonsági lépéseket."

Hozzátették, hogy egyelőre nem mondhatnak többet, mivel a vizsgálatok még zajlanak, de már most újratervezik a belső rendszereiket, szabályzataikat és eljárásaikat, hogy kiderítsék, hogyan eshetett meg náluk ilyesmi, és a jövőben többé ne kerülhessen sor hasonlóra büntetlenül. Azt ígérik, hogy amint újabb fejleményekre derül fény, arról tájékoztatják a közösséget. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)