Hirdetés

A Nemzetközi Vöröskereszt büntetné a játékosokat a háborús bűnökért

|

A Nemzetközi Vöröskereszt felszólította a játékipart, hogy büntesse az embereket a játékokban elkövetett háborús bűnökért.

Hirdetés

Kevesen számítottak rá, de úgy tűnik, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt is beszáll a videojátékokat övező folyamatos vitába, bár ők nem feltétlenül az erőszak miatt, hanem a háborús bűnök miatt emeltek szót.

A videojátékok egyre realisztikusabb formában hozzák el a háborút a monitorjainkra és a Vöröskereszt úgy látja, hogy a vezető játékokban elkövetett nemzetközileg elismert háborús bűnöket nem bünteti megfelelően a rendszer.

Gondolnak itt a Call of Duty: Modern Warfare 2 (és sok más játék) civilekre való lövöldözésére, a Splinter Cell: Blacklist kínzására és a dögcédulák lopkodására a Metal Gear Solid 2-ben, amik a való életben börtönbüntetéssel és pár esetben kivégzéssel járnak. 

"Azok a videojátékok, amikben igazi csataterek vannak... nagyon közel állnak a valósághoz és nehéz megmondani a különbséget az igazi felvételek és a játékbeli jelenetek között. Azt mondjuk, hogy lehetőleg még közelebb kellene kerülni a valósághoz és bele kellene venni a háború szabályait is" - mondta a Francois Senechaud a Nemzetközi Vöröskereszttől.

A Vöröskereszt természetesen nem azt mondja, hogy a képregényes, vagy animációs filmes háborús játékokban is ezt kellene csinálni, pusztán a realisztikus csataterekről beszélnek.

Szerintetek azok a játékok, amik a valósághű ábrázolást tartják legfőbb erényüknek, azoknak a háború valós következményeihez is tartaniuk kellene magukat? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)