Hirdetés

Egy napra bezárt az r/Games subreddit, hogy felhívja a figyelmet a kirekesztésre

|

A moderátorok úgy döntöttek, ma poénkodás helyett egy fontos dologról ejtenek szót.

Hirdetés

Aki akár csak alkalmanként is játszik online játékokkal, vagy felnéz néha a fórumokra, láthatja, hogy sokan nem fogják vissza gondolataikat, büszkén hangoztatják szélsőséges és kirekesztő véleményüket. Nem feltétlenül csak a homofóbokról vagy a rasszistákról van szó, de vannak, akik azt sem viccből írják, hogy a PC-sek felsőrendűbbek a konzolosoknál.

Hirdetés

Az 1,7 millió felhasználóval rendelkező r/Games subreddit most egy napon át szünetel, az oldalon egy hosszú üzenet olvasható ennek okáról. A moderátorok úgy látták, egyre nagyobb mértékű, nem csak ezt a fórumot, de összességében a gaming közösségeket érintő probléma, hogy a beszélgetések parttalan, agresszív vitába fordulnak át. Nem azzal van a probléma, hogy eltérő vélemények találkoznak, hanem hogy a fórumozók megengedhetetlen stílusban kommunikálnak azokkal, akik nem értenek egyet velük.

A modok is tudják, hogy sokan nem veszik komolyan a mémeket, de a kisebbségek kirekesztése, sovinizmus, a transzfóbia, homofóbia, rasszizmus komoly problémák, amik ellen tenni kell, hogy mindenki a gamer közösség részének érezhesse magát származástól, nemtől függetlenül, ne legyen indokolatlan támadások áldozata.

A posztban példákat is mutatnak elfogadhatatlan kommentekre. Köszönetet mondtak azoknak is, akik próbálnak tenni a kirekesztés ellen, valamint felsoroltak jó néhány szervezetet, akiket támogathatnak a játékosok, ha úgy érzik.

Alapvetően a diskurzusnak a játékokról kell szólnia, pláne egy kimondottan ezért létrejött felületen. Hozzátették, hogy szerencsére olyan idők járnak, ahol mind az AAA, mind az indie felhozatalban vannak kiemelkedő alkotások.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)