Hirdetés

Rekordidő alatt darálta le a Valheim főellenségeit egy speedrunner

|

Mert hát hiszen miért is ne lehetne pont így speedrunt nyomni a Valheimben?

Hirdetés

Az olvasói kommentek alapján a speedrun, azaz a játékok minél gyorsabb teljesítése kifejezetten megosztó műfaj: egyesek csodálják a kreatív megoldásokat és az őrültebbnél őrültebb rekorddöntéseket, míg mások felesleges kivagyiságnak tartják az efféle kísérleteket.

Akárkinek is legyen igaza, egyetlen népszerűbb játék sem kerülheti el a speedrunnerek figyelmét, így nem csoda, hogy a korai hozzáférésben is remekül fogyó Valheimet is elérte a végzete.  Az Iron Gate vikinges túléldéjében ezúttal a játék 5 bossát intézték el mindössze 1 óra 23 perc alatt.

A rekordot NickRawcliffe követte el annyi trükkel, hogy nem nulláról, hanem a New Game+-nak megfelelő karakterrel indult.

Hirdetés

Ennek kapcsán érdekes, hogy a Valheimben igazából nincs NG+, de a speedrunner közösség szabályzata szerint annak minősül, ha tetszőleges skill szinttel és csalás nélkül is megszerezhető tárgyakkal vágunk neki egy véletlenszerűen generált térképnek.

A rekord azonban ennek ellenére sem lebecsülendő, a Valheim világában ugyanis nem lehet csak úgy odasétálni a főellenségekhez, mivel már a megidézésük is komoly felkészülést igényel.

Jól mutatja ezt, hogy a speedrun.com szerint eddig senki nem is próbálkozott az összes boss gyors leverésével, azaz NickRawcliffe az első ilyen kalandor.

Ha azok közé tartozol, akiket érdekelnek a speedrunok, az utóbbi hónapokból tudunk még néhány érdekességet mutatni: ott volt például a duplázó Minecraft-világrekorder esete, a Mario Kart 64 "varázsfala", s persze a visszafelé végigvitt Half-Life 2 is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)