Hirdetés

Rekordot döntött a The Last of Us sorozat utolsó része

|

A Sárkányok házát nem sikerült lepipálni, de így is rekorder lett az évadzáró.

Hirdetés

Az HBO egy ideig hallgatott a The Last of Us új részeinek premiernézettségéről, elvégre először minden epizód kapcsán közzétették ezeket a számokat, majd hirtelen csend következett (az ötödik, hatodik és hetedik részek adatai kimaradtak), végül múlt héten a nyolcadik részről megtudhattuk, hogy új rekord született, azt az epizódot 8,1 millióan látták a bemutató estéjén. Nos, az évadzárónak még ezt is sikerült felülmúlna. 

A széria jelenleg utolsó, kilencedik részét egészen pontosan 8,2 millióan látták, ez lett tehát a sorozat legnézettebb epizódja. A Sárkányok háza évadzáróját viszont így sem sikerült utolérnie, a Trónok harca spin-off sorozat első évadának utolsó felvonását anno 9,3 millió néző követte a bemutató napján.

Hirdetés

Az új házi rekord közlésével párhuzamosan viszont végre azt is megtudtuk, egészen pontosan hogyan alakultak a korábbi részek nézettségi mutatói. Van mondjuk így is egy csavar az alábbi számokban, mivel az ötödik rész esetében az előrehozott premier miatt nem csak egyetlen napot, hanem a péntektől vasárnapig (amerikai idő szerint) terjedő időtartamot vizsgálták meg - ekkor ugyebár a Super Bowl miatt módosítottak a bemutatón. 

Így alakult a The Last of Us egyes részeinek premiernézettsége:

  • 1. rész - 4.7 millió (Január 15.)
  • 2. rész - 5.7 millió (Január 22.)
  • 3. rész - 6.4 millió (Január 29.)
  • 4. rész - 7.5 millió (Február 5.)
  • 5. rész - 11.6 millió (Február 10-12.)*
  • 6. rész - 7.8 millió (Február 19.)
  • 7. rész - 7.7 millió (Február 26.)
  • 8. rész - 8.1 millió (Március 5.)
  • 9. rész - 8.2 millió (Március 12.)

* A korai premier miatt összeadták a péntektől vasárnapig terjedő időszak számait

Kiderült továbbá az is, hogy az első részt már 40 millióan látták az egyesült államokban, az első hat epizód pedig átlagosan 30,4 milliós nézettséggel rendelkezik. Az USA-n kívül is hatalmas siker lett a sorozat, a The Last of Us vált az egész HBO Max legnézettebb szériájává Európában és Dél-Amerikában is.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)