Hirdetés

Amerikában megadóztatnák az erőszakos játékokat

|

Rhode Island állam arra használná az erőszakos játékok után fizetett adót, hogy a mentális egészségre fókuszáló programokat indítson az iskolákban.

Hirdetés

Mindig tragikus, amikor egy fiatal, fejlődésben lévő elme áldozatul esik a saját démonainak és a szakszerű odafigyelés hiányának, az pedig végképp elszomorító, amikor egyesek valamiféle politikai narratíva előrelökéséhez használják fel az ilyen eseményeket. Azt már persze valamilyen szinten megszoktuk, hogy a játékokra sokan próbálnak rákenni mindent, viszont Rhode Island vezetősége most egy egészen újszerű és elgondolkodtató javaslattal állt elő.

Hirdetés

Robert Nardoillo képviselő egy új törvényjavaslatot nyújtott be, melynek lényege, hogy az erőszakos videojátékok ára egy 10%-os adóval emelkedik, és az ebből származó pénzt arra fordítják, hogy az iskolákban olyan programokat indítsanak, amelyek a mentális egészséget helyezik a középpontba:

"Vannak bizonyítékok arra, hogy azok a gyerekek, akik már fiatalon ilyen játékokat játszanak, agresszívebben viselkednek, mint mások. Ez a törvény megadná a szükséges erőforrásokat az iskoláknak, amellyel kezelhetnék ezt a problémát. A célunk, hogy Rhode Island minden iskolája biztonságos és nyugodt hely legyen. A gyerekeket már ma megtaníthatjuk az erőszak kezelésére, egy biztonságosabb holnap érdekében."

Ez az ötlet már lényegesen értelmesebb és produktívabb, mint a játékok agyatlan beszabályozása, persze azért hozzá kell tenni, hogy a képviselő úr állítása a bizonyítékokat illetően erős túlzásnak tűnik, ha figyelembe vesszük Cristopher Fergusson kutatását, ami pont az ellenkező álláspontot igazolja. Mindenesetre az ötlet egy vitát mindenképp megérdemel és kíváncsiak vagyunk, hogy mi fog kisülni belőle. Ti mit gondoltok? Hajlandóak lennétek egy kicsit többet fizetni a játékokért, ha ezzel segítetek valaki helyzetén?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)