Hirdetés

„Romantikus csalásért” perelné a Destiny 2 streamert egy megszállott rajongója

|

Az illető állítólag egy ismert zenész, és most több ezer dollárnyi adományt követel vissza, amiért Ms Kenner nem viszonozta az érzéseit.

Hirdetés

A legismertebb Twitch streamerek főként a szponzorációs szerződésekből, a partneri együttműködésekből és a hírnevükre alapozott vállalkozásaikból szerzik a jövedelmeik nagy részét, a kisebb követőtáborral rendelkező videósok viszont leginkább a rajongói adományokra támaszkodnak.

Ez azonban nem mindig sül el jól, legalábbis erről árulkodik annak a Destiny 2 streamernek az esete, akitől egy érzéseiben megsértett rajongó most több ezer dollárnyi kártérítést követel, a zsarolástól sem riadva vissza.

Hirdetés

A 41 ezer követővel bíró Ms Kenner egy TwitLonger-posztban osztotta meg a történetét. Ebben "a zeneipar közéleti figurájaként" és "rocksztárként" jellemzi az őt fenyegető illetőt, aki komoly összegeket adományozott neki a Twitchen, a PayPalen, a Fanhouse-on, a Buy Me a Coffee-n és a Streamlabsen, majd néhány héttel ezelőtt bevallotta, hogy gyengéd érzelmeket táplál az egyébként házas, családanya streamer iránt.

Ms Kenner visszautasította a közeledést, mire a rajongó 180 fokos fordulatot vett, és visszatérítési kérelmeket indított a PayPalen és a Twitchen is, melyek nagy részét az ő javára bírálták el, mínuszba fordítva a streamer jövedelmeit. A visszautaltatott pénzen túl a férfi még további 5000 dollárt is követel, és kilátásba helyezte, hogy a fizetés elmulasztása esetén "romantikus csalásért" fog pert indítani.

"Sok pénzt küldtem neked. Tudtad, hogy beléd vagyok zúgva. Hazudtál nekem, és most vissza akarom kapni az egészet."

- idézi a bejegyzés a megszállott követőt, akiről Ms Kenner úgy feltételezi, hogy egyébként milliomos lehet. A helyzetet súlyosbítja, hogy az illető megszerezte a steamer címét, a telefonszámát, a férje telefonszámát, valamint a gyerekei nevét és más személyes adatokat, most pedig azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza ezeket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ms Kenner nem tudja, miként kerültek a zsaroló birtokába az információk, de arra tippel, hogy az ügyvédje szerezte meg, vagy az interneten keresgélve nyomozta ki őket. A férfi állítólag azt is leírta, hogy akár kitalációkat is kész bevetni az igaza bizonyítására, erre viszont Ms Kennernek nincs bizonyítéka, mivel a beszélgetésük Instagramon zajlott, ahol már nem tud hozzáférni a chat tartalmához, miután blokkolta a kiábrándult rajongó.

A TwitLonger-bejegyzés óta a streamer egy újabb poszttal jelentkezett, ezúttal a Twitteren, melyben azt írja, hogy sikerült "némi előrelépést" elérnie, de nem kívánja megosztani a részleteket a közösségi médiában, a továbbiakat pedig a nyilvánosság kizárásával fogja intézni.

Habár csak az ügy egyik oldalát ismerjük, így is akadnak levonható tanulságok. Fontos leszögezni, hogy az adományozás mindig önkéntes alapon megy, ezért nem is jogosít fel arra, hogy cserébe elvárásokat támasszunk, hacsak nem volt ilyen megegyezés, ám azt bizonyítani is tudni kell. Ami pedig a streamereket illeti, sajnos semmi sem garantálja, hogy egyes támogatók nem próbálják kihasználni ezt a sajátos kapcsolatot, de érdemes a lehető legélesebb határokat húzni a kockázat csökkentéséért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)