Hirdetés

Saját lánybarátai deepfake-pornóit nézte a streamer, és ez a legkevésbé gáz ebben a sztoriban

|

Hemzseg a net a női streamerek deepfake-pornóitól, és még nekik kell fizetni, hogy eltávolítsák őket.

Hirdetés

Az eleve sötét és mocskos pornóipar egy a szokásosnál is sötétebb és mocskosabb bugyrába engedett bepillantást akaratlanul is Brandon "Atrioc" Ewing, miután egy adásában véletlenül lebuktatta magát azzal, hogy deepfake-pornót néz. Nem is akármilyet: olyat, amely kifejezetten női streamerekre "szakosodott", azaz az ő arcukat használta "alapanyagként" a hardcore videókhoz.

Ilyesmit ma már egy kis rutinnal könnyedén össze lehet hozni, és az erre szakosodott szolgáltatás nyíltan reklámozza magát a Pornhubon. (Amely oldal végtelen erkölcsi és morális világítótoronyként már rég kitiltotta az ilyesmit, de azért reklámozni ezek szerint még ér.) Ewing saját bevallása szerint több női streamerrel is mély barátságot ápol, például olyanokkal is, akikről kamuvideók találhatók az oldalon. (Nem, nem linkeljük.)

Hirdetés

Atrioc nem sokkal ezután könnyek közt kért bocsánatot: azt állította, "beteges kíváncsiságból" kattintott (ahogy nyilván még sokan, hiszen a reklám minden egyes PornHub-klip után felbukkant), és egyébként az egész jelenséget gusztustalannak tartja. Tényleg kíváncsi lehetett, hiszen még fizetett is: a deepfake-es oldal nagyjából úgy működik, mint az OnlyFans, megtekintett profilonként kell perkálni, csak persze a videóknak semmi köze a rajtuk (képmásuk révén) látható szereplőkhöz.

A jelek szerint azonban ezzel a bocsánatkéréssel többet ártott, mint használt. A Twitteren ugyanis azonnal terjedni kezdtek az eredeti stream képernyőképei, amelyben látható az oldal neve, így nagy nyilvánosságot kapott az egész szolgáltatás. Az ott "szereplő" lányok mind így tudták meg, hogy mire használták arcmásukat, és az oldal látogatottsága természetesen megsokszorozódott. A Vice riportja szerint a videók készítője eltávolított minden tartalmat, a helyükön csak egy bocsánatkérés olvasható. Már ha ezt bocsánatkérésnek lehet nevezni:

Azt írta, már egy ideje eleve nem is készített deepfake-pornót, és ha egy érintett ráírt, hogy ez számára kínos, azzal jó fej volt, hiszen az adott profilt vagy videót el is távolította. Ewing streamje, pontosabban annak hatása (értsd: nekiment a Twitter) pedig "felnyitotta a szemét", hogy amit tesz, az gáz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezzel persze még nincs vége a történetnek: az áldozatokról még nem is beszéltünk. A népszerű streamereknek, mint Sweet Anita és QTCinderella nehéz dolguk van (azon kívül is, hogy most már tudják, hogy ilyen videók léteznek róluk), hiszen tudjuk jól, hogy ha egyszer valami felkerül az internetre, akkor az ott is marad, a videók pedig alighanem szabadon terjednek: kizárt, hogy valaki vagy valakik nem mentegették le őket serényen, ahogy kirobbant a botrány. Eltávolítani őket márpedig nagyon nehéz: Amerikában csupán két államban büntetik kifejezetten a deepfake-pornót (Kaliforniában külön jogszabály van a "meghamisított képekre és videókra", Virginiában a bosszúpornó-törvény része), de Nagy-Britanniában, ahol Sweet Anita is él, még csak most piszkálgatják a témát a parlamentben. Arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatók pénzt kérnek, ha valaki le szeretné vetetni az ilyen videókat. Erről panaszkodott Sweet Anita is, aki megigérte, hogy mindenkit beperel, aki a videók mögött áll.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)