Hirdetés

Iskolai tömeggyilkos szimulátor került a Steamre, a közösség fellépett ellene

|

A játékban lehetsz S.W.A.T. ügynök, egy arra járó civil, vagy maga az iskolában lövöldöző gyilkos is. Nem titok, hogy a választék melyik része dühítette fel a tömegeket.

Hirdetés

Az Active Shooter című játékot csak jó indulattal lehet játéknak nevezni. Egy tipikus, megvásárolt elemekből összevarrt, alacsony költségvetésű cuccról van szó. Az FPS egyike lett volna az elfelejtett szemétnek a polcok alján, de van egy darabja, ami hírhedté tette.

Hirdetés

A játék leírása szerint egyébként az eredeti cél egy S.W.A.T. bevetés szimulálása volt. A fejlesztő ezt úgy oldotta meg, hogy a játékos kezébe adta a döntést: választhatsz egy S.W.A.T. ügynök, egy civil vagy gyilkos szerepéből. Az utóbbi választás esetén a te "dolgod" lesz osztálytermekben lelőni a diákokat. A közelmúlt tragikus eseményeinek fényében annyira nem meglepő, hogy rengeteg erős kritikát kapott a termék.

"Én legalább annyira élvezem a csípősebb humort, mint bárki más, de hihetetlenül ostoba vagy, ha nem látod a problémát egy iskolai lövöldözés szimulátorban."

Rengetegen a "jelentsétek ezt" felkiáltással tiltakoztak a játék ellen. Az Active Shooter még a BBC oldalát is megjárta, ahol az újságíró egyszerűen "borzalmasnak" nevezte az alkotást. A panaszok miatt végül a fejlesztő úgy döntött, hogy kiveszi az iskolai lövöldöző irányításának lehetőségét a játékból, de hangvételén érezhető, hogy nem szívesen teszi ezt.

"Ugyan értem, hogy ez miért dühít fel embereket, mégis azt gondolom, hogy hagynunk kellene a témát. A Steam fórumain is említettem már, hogy egyébként olyan dolgokkal játszunk, mint a Carmageddon, Hatred vagy a Postal. Ezek sokkal rosszabbak, mint az Active Shooter, ott konkrétan tömeggyilkosokat játszol."

Hogy az iskolai lövöldöző miért is nem tömeggyilkos, az csak egy a sok felmerülő kérdés közül, de nyilván itt is folytatódik az örök vita, miszerint az alkotói szabadságot korlátozhatja-e az úgynevezett jó ízlés vagy erkölcs. Mivel ezek szubjektív értékek, nehéz lesz választ adni erre. Az Active Shooter a jelenlegi tervek szerint június 6-án fog megjelenni. Addig a fejlesztő ahogy ígérte, el fogja távolítani a problémás elemeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)