Hirdetés

20 éves a SEGA Saturn

|

A SEGA Saturn nem sorolható a világ legnépszerűbb konzoljai közé, de ha egy másik korba születik, hatalmas siker is lehetett volna.

Hirdetés

A SEGA által készített Saturn 20 évvel ezelőtt született, és ahogy sokan tartják, 15 évvel ezelőtt meg is halt. Az első PlayStation megjelenése egy pillanat alatt megbélyegezte a konzol sorsát, pedig a Saturn hardveréből is ki lehetett hozni ugyanazt a teljesítményt. Akkor mégis miért állt feje tetejére a világ?

A SEGA Saturn fejlesztésénél a mérnökök számára egyáltalán nem volt fontos a 3D-s megjelenítés, ők egy brutálisan erős 2D-re tervezett gépet raktak össze. Olyan arcade portok futtatására is képes volt, mint a Marvel Super Heroes vs Street Fighter, vagy az OutRun, ami 60 fps-sel jelent meg a képernyőn.

Az első PlayStation és az általa kínált 3D-s lehetőségek persze azonnal átcsábították a játékosokat és a fejlesztőket is, a SEGA pedig hiába alakította át a Saturn architektúráját egy 3D chippel, a bonyolult megvalósítás miatt a fejlesztők közel sem szántak elég időt arra, hogy kihozzák a konzolban rejlő maximális potenciált. A Saturn sokkal szebb időket is megélhetett volna, ha egy kicsit több szeretetet és erőfeszítést kap.

Nektek volt valaha SEGA Saturnotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)