Hirdetés

Sértő poén miatt nem vetítik a Monster Hunter filmet Kínában

|

A Monster Hunter filmet az összes mozi levette a kínálatából egy idióta vicc miatt.

Hirdetés

Kína a videojátékok (elsősorban a mobiljátékok) és a filmek szempontjából is egy kiemelten fontos piac, a világ legnépesebb országától mindenki sok bevételre számít, viszont tudjuk, hogy a cenzorok is igen szigorúak. Ezért nem szerencsés olyan poénokat előhúzni, amiket sértőnek bélyegezhetnek, és ezt most valószínűleg a Monster Hunter példáján keresztül mindenki megtanulja.

Van egy rasszista angol mondóka, amit gyerekek ázsiai származású társaik sértegetésére használnak, szemük széthúzása mellett. Angolul úgy szól, hogy "Chinese, Japanese, dirty knees - look at these", ami a rímek miatt nem fordítható le jól magyarul, de az a fontos, hogy nem a feltétlen barátságot és a békés együttélést hirdeti.

Hirdetés

December 3-án került mozikba Kínában a Monster Hunter, de másnap minden vetítési időpontot töröltek. Hivatalos indoklás nincs, de valószínűleg az alábbi jelenet verte ki a biztosítékot, amiben a katonák a fent említett mondókát idézik meg.

A Capcom közleményében jelezte, hogy nem vett részt a film készítésében, elhatárolódik, és jelenti az illetékes filmes cégeknek a helyzetet. A Monster Hunter World Steam oldalán persze rengeteg negatív értékelés jelent meg, ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, de a játék nyilván nem lett rosszabb ettől.

A poént valószínűleg ki fogják vágni, és megpróbálják újra vetíteni a filmet, de nem számíthatnak sok jóra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)