Hirdetés

Valaki megcsinálta a Sid Meier's Civilizationt Excelben

|

Sid Meier legendás stratégiai játéka ma már messze nem számít olyan bonyolultnak, mint megjelenésekor, de azért Excelben reprodukálni finoman szólva is teljesen elborult, lenyűgöző próbálkozás.

Hirdetés

Amikor a 80-as években először megjelent a Microsoft Excel, akkor még valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy 30-40 év múlva az emberek sportot űznek majd abból, hogy a végletekig feszegessék a szoftver határait, viszont még mai szemmel nézve is egészen elképesztő, mikre képesek egyes emberek a táblázatkezelő segítségével.

Hirdetés

A napokban zajlik a One Lone Coder CODEJAM 2019, melynek során s0lly úgy döntött, hogy egy igen egyedi ötletnek vág neki: fogta a Sid Meier's Civilizationt (tehát a sorozat legelső darabját, ami még igen szerény volt a modern epizódokhoz képest) és reprodukálta az egészet a Microsoft Excelben. Értelemszerűen eszközölni kellett néhány változtatást az eredeti játékon, már csak azért is, mert a game jam témája a "pusztítás" volt, tehát semmiféle diplomáciai lehetőség nincs lehetőség ebben a változatban (nem mintha Gandhi ellen működne, de ez most más kérdés).

s0lly egyelőre még nem küldte be a művét a versenyre, de a videó alatti leírás szerint hamarosan többet is megmutat és igény esetén még akár feature-ökkel is szívesen bővíti a játékot. Kalapot emelünk neki!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)