Hirdetés

Nem volt könnyű dolga a Thomas, a gőzmozdony modok atyjának

|

A cuki kis mozdony mögött álló Mattel alaposan berágott a modderre.

Hirdetés

The Face egy vaskosabb cikkben járt utána annak, hogyan is születettek meg a mára már mémmé váló Thomas, a gőzmozdony modok, az általuk feltárt történet pedig nem épp a gyermekjátékot gyártó Mattel cég humorérzékének tanúbizonysága. 

Hirdetés

A modért felelős Kevin Brock ugyanis elmondta, a Mattel elég durván berágott rá, az ő szavaival élve "holtan akarták látni". Ez nyilván túlzás, de az biztos, hogy a játékgyártó minden lehetséges jogi lépést megtett annak érdekében, hogy senkihez se juthassanak el a Thomas modok, miután Brock összedobta az első verziót a Skyrimhez. A vállalatnak sikerült elérnie, hogy jelenleg sem lehet a nagyobb és fontosabb weboldalakon megtalálni a Fallout 4-es Thomas modot. Ha mondjuk az egyik leghíresebb, modokat tömörítő oldalon, a Nexuson rákeresünk, akkor a világon semmit sem fogunk találni - érdekesség egyébként, hogy a Skyrimhez készült Thomas mod még mindig megtalálható itt is.

Brock szerint a cég azzal indokolta a jogi hadjáratot, hogy a mod káros a Thomas, a gőzmozdony brandre, mivel láthatjuk benne felrobbanni a mozdonyt. Azzal mondjuk a jelek szerint semmi gondjuk nem volt, hogy a kis Thomas embereket mészárol le a modban. A modot bemutató YouTube-videók ellen is fellépett a cég. Első körben sikerült is töröltetniük őket, de az újabb feltöltéseket már megvédte a YouTube, mondván paródiákról van szó. 

Megpróbálta a Mattelt is elérni a The Face, de a játékgyártó eddig nem kívánt nyilatkozni a témában. Thomas rendre felbukkan azóta is a nagyobb játékokban, a Resident Evil 2 Remake-ben és a Sekiróban is tiszteletét tette mod formájában. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)