Hirdetés

Egy ingatlanos cég kiszámolta, mennyibe kerülnének játékbeli házak a valóságban

|

Ha valaki egy olyan viskót akar építeni, amilyet a Skyrimben vagy épp a The Witcher 3-ban látott, nem kell nagyon mélyre nyúlnia.

Hirdetés

Itthon elég durván felszaladtak az utóbbi években az ingatlanárak, sem venni, sem bérelni nem könnyű mostanában. Persze építeni sem olcsó, de a Skyrim egy háza már 3,3 millióból kihozható.

Hirdetés

Az L&C Mortgages cég kiszámolta, hogy az egyszerű Breezehome viskó 10443 euróból (kb. 3,4 millió forintból) kijön, míg a Proudspire Manorért már 52215 eurót (nagyjából 17 millió forintot) kellene kiadni. Ezek az összegek úgy jöttek ki, hogy némi számolgatással, az ételek árát és előállítási költségét alapul véve átváltották a játékbeli pénzt valódira, ami persze nem egy tökéletes módszer, de elég ötletes.

Megtudtuk, hogy a Fallout 4-es Home Plate 737 euróból (238 ezer forintból) kihozható - ennyit ér 2000 kupak, ha figyelembe vesszük a körülményeket, a kaják ritkaságát. Link a Breath of the Wildban látott háza Bolson kedvezményével 3501 euróba (1,1 millió forintba) kerül, teljesen bútorozottan 5135 euróba (1,7 millió forintba), de kedvezmény nélkül 58350 vagy 59983 eurót (19 millió forint körül) kellene érte fizetni.

A Grand Theft Auto V-ben eleve dollárban vannak megadva az árak, így ott nem vesződtek számolgatással, csak átkonvertálták más pénznembe. A The Witcher 3 egy novigrádi koronája viszont közel egy eurónak felel meg, így a Corvo Bianco borászatot 1091200 euróért lehetne megvenni.

További számokat és információkat a számításokról itt találhattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)