Hirdetés

Így néz ki egy fejlesztői PlayStation 4

|

Októberben megszűnt a Sleeping Dogs fejlesztőcsapata, a United Front Games, azonban munkásságuk a játékokon kívül néhány munkaeszközükben is tovább él, amelyek közül az egyik most egy játékoshoz került.

Hirdetés

Noha a United Front Games legismertebb játéka, a Sleeping Dogs még folytatódhat - elvégre a Square Enixnél vannak a jogok -, azonban az már biztosan nem a stúdió fejlesztésében fog megvalósulni, ugyanis októberben végleg búcsút inthettünk nekik. 

A hétvégén tartottak egy aukciót, amelyen a fejlesztőcsapat cuccait is árulták, többek között a szerverszoba összes felszerelését, irodai berendezéseket, számítógépeket, laptopokat, monitorokat és rengeteg más eszközt, beleértve egy PlayStation 4 fejlesztői csomagot is. Utóbbit egy bizonyos kaneda2004 felhasználó vásárolta meg. A régebbi dev kitek igazi kincsek a gyűjtők számára, de ritkán tudnak beszerezni olyat, amely még nagyon is aktuális, ez pedig különösen az, hiszen pár hónapja még dolgoztak rajta. 

Ami még a konzol megszerzésénél is érdekesebb, hogy a masinán körülbelül 800 gigabájtnyi tartalom volt. Mivel a rajta lévő fájlok fejlesztői licence lejárt és így titkosításra kerültek (biztonsági okokból 90 naponként meg kell őket újítani, például az ilyen esetek érdekében), ezért az újdonsült tulajdonos nem tudta megnyitni őket. Ahelyett azonban, hogy csak nézegetné a szerzeményét, kaneda2004 felvette a kapcsolatot az Assembler Games tagjaival, akik próbálnak neki segíteni kinyerni a titkosított fájlokat.

Hamarosan kiderül, hogy találnak-e valamit, például a lelőtt Smash + Grab projekttel vagy a szintén kukázott Triad Wars-szal kapcsolatban. De nyilván jobban örültünk volna, ha egyiket sem kell törölni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)