Hirdetés

Sokan tévedésből egy régi játékot vettek meg 2022 első slágere helyett, mégis jó véget ért a történet

|

Természetesen könnyű volt hibázni, mivel a két játéknak egy és ugyanaz a címe.

Hirdetés

Noha már 2021 utolsó hónapjaiban is fokozatosan nőtt az érdeklődés Josh Wardle alkotása iránt, igazán idén kapta fel a média az elsősorban angol nyelvterületen, illetve máshol élő, de angolul beszélő felhasználók körében népszerűvé vált játékot. Az ingyenesen elérhető, böngészőből játszható Wordle sikere természetesen felkeltette azok figyelmét is, akik alkotójával ellentétben gyors meggazdagodást látták benne, ám a másolók nem számíthatnak sok jóra.

Noha a klónok legtöbbje kérészéletűnek bizonyult, mégis akad egy játék, amelyet nem távolítottak el az App Store-ból, ezért amikor a Wordle létezését megneszelő játékosok a keresésére indultak, sokan egy öt évvel korábbi (ez megmagyarázza, hogy miért maradhatott a helyén), ugyanolyan című alkalmazásra csaptak le.

Hirdetés

Ennek alkotója, Steven Cravotta először azt hitte, valami hiba történt, hiszen a puszta kedvtelésből összerakott puzzle-játék támogatásával annak idején elég hamar, mindössze pár hónap és nagyjából százezer letöltés után leállt és persze felhagyott a promotálásával is. Ennek hatására az elmúlt négy évben sosem töltötték le naponta egy-két alkalomnál többször, az miután a Wordle-lel foglalkozott a The New York Times, a Wall Street Journal és Jimmy Fallon is, alig hét nap alatt kétszázezer új letöltést regisztrált.

Más lehet, hogy ezen a ponton örült volna a "talált" pénznek, ám Cravotta ahelyett, hogy eltette volna, inkább úgy döntött, jótékony célra fordítja. Fel is vette a kapcsolatot Josh Wardle-lel, akivel közösen kiválasztották a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat támogató ​Boost! West Oakland szervezetet, amely végül megkapja az app által generált bevételt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)