Hirdetés

Két év börtönt kapott a srác, aki jelentős károkat okozott a Sonynak és a Microsoftnak is

|

A bíróság úgy találta, a 20 éves Adam Mudd összesen 1,7 milló visszaélésért és 594 DDoS támadásért felelős.

Hirdetés

Valószínűleg nem a cheat kódok és a modok miatt lett viszonylag fiatalon, 16 éves korában kiberbűnöző a brit Adam Mudd. Négy évvel ezelőtt készített egy programot, melyet aztán más hackereknek adott el; feltehetően több mint 112000-en használták, és 386 ezer angol fontot keresett vele. Az alkalmazásnak tulajdonítanak a Microsoft, a Sony és a TeamSpeak szerverei ellen elkövetett támadásokat is.

Az egyik leginkább érintett játék a RuneScape volt: a DDoS elleni védelem megerősítésére 6 millió angol fontot kellett költenie a fejlesztőcsapatnak, és becslések szerint ezzel együtt 184 ezer fontnyi bevételtől estek el. Mudd összeomlást okozott iskolájának informatikai rendszerében is, a suli 2000 fontot költött nyomozásra. A bíróság megállapította, hogy nem pénzügyi okok vezérelték, hanem az elismerés és a barátságkötés, amit környezetétől nem kapott meg, így online kereste. Az ítélethirdetéskor nem mutatott érzelmeket. A hatóságok azt remélik, elijeszthetik a hasonló tevékenységek iránt érdeklődő fiatalokat.

Mi ugyanúgy reméljük - nem szeretnénk karácsonykor megint PSN vagy Xbox Live nélkül maradni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)