Hirdetés

Sorra határolódnak el a játékipar szereplői egy fejlesztőtől, aki szerint a texasi abortusztörvény jó dolog

|

A Killing Floor sorozatot is jegyző Tripwire Interactive elnöke állást foglalt a kérdésben, de mások nem osztják a véleményét.

Hirdetés

A napokban Texasban elfogadták azt a törvényt, ami megtiltja, hogy a nők a terhesség hatodik hetét követően (tehát azután, hogy érzékelhető a magzat szívverése) abortuszt kérjenek. Ez jelentősen megosztotta a közvéleményt, sokan érezték úgy, hogy állást kell foglalniuk mellette vagy vele szemben.

A Red Orchestra és Killing Floor sorozatokat, valamint a Maneatert jegyző Tripwire Interactive elnöke, John Gibson tweetben jelezte, hogy bár nem szokott politikai témákban megszólalni, most fontosnak érezte, hogy elmondja, ő "életpárti" játékfejlesztő. 

Hirdetés

Ezt követően több ismert játékipari szereplő is választ intézett neki. Cliff Bleszinski közölte, Gibson nyugodtan kikövetheti Twitteren, Cory Barlog pedig felháborodottan azt írta, nem érti, hogy lehet valaki büszke arra, hogy a nők személyes szabadságát korlátozzák. Gary Whitta, a PC Gamer egykori főszerkesztője és Star Wars projekteken dolgozó író szintén elköszönt Gibsontól és játékaitól.

A Tripwire-rel dolgozó Shipwright Studios bejelentette, hogy a jelenlegi vezetéssel nem tud jó érzéssel együtt dolgozni, így azonnali hatállyal felmondja a szerződéseket, a Chivalry 2-n dolgozó Torn Banner pedig közleményben jelentette ki, hogy nem ért egyet Gibsonnal, a csapat nem osztja a nézeteit, és ellentétben áll azzal, amit a nők jogairól gondolnak.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A választweetek egyébként túlnyomórészt negatívak. Az elmúlt egy-két napban a Killing Floor 2 steames adatlapján is beindult a lepontozás, ez is felpöröghet még, és nem kizárt, hogy további fejlesztők jelzik, nem kérnek a Tripwire-ből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)