Hirdetés

Spielberg és Lucas a játékipar jövőjéről

|

A két legendás producer egy csoportos beszélgetésen fejtette ki a véleményét arról, hogyan lehet új szintre emelni a játékélményt.

Hirdetés

Az USC School of Cinematic Arts intézményében tartott egy apró, publikus gyűlést a mozi ipar két, talán legismertebb embere, George Lucas és Steven Spielberg. A téma a játékipar jövője volt, azon belül is az, hogy miképp lehetne a játékélményt új szintekre emelni. Spielberg így nyilatkozott a kérdésben: „Amint a kezedbe fogod a kontrollert valami kikapcsol benned, és már csak sportként tekintesz a játékra. Addig nem lehet teljes immerziót elérni, amíg csak egy képernyőt bámulunk, legyen az TV vagy számítógép. Ezt az akadályt mindenképp el kell távolítani, és teljesen be kell vonni a játékost az élménybe, egy háromdimenziós világban.”

Spielberg jelenleg nagy erőkkel dolgozik a Microsofttal karöltve a Halo élőszereplős tévé sorozaton, ami a jelek alapján valami játék-funkciót is magába foglal majd, hasonlóan a Remedy Quantum Break-jéhez. Lucas fontosnak tartja, hogy a játékok a nők irányába is elérjenek, ezt a játékipar „Titanic”-jának hívja. A Star Wars alkotója szerint „a következő 5 év egyik nagy játéka lehet az, amelyik mély érzelmi tartalmával és kidolgozott karaktereivel meg tudja hódítani a nőket és lányokat, akik imádják az érzelmes játékokat. Ha sikerül egy ilyet megalkotni, az lehet a játékipar Titanicja, ahol el lehet merülni egy igazi szerelmi történetben, és mindenkit megdöbbenthet. Mivel ezúttal igazi kapcsolatot kapsz ahelyett, hogy emberekre lövöldöznél”.

A rendezők szerint tehát ideje összevonni a tévézést és a játékokat, mert ebben rejlik a jövő. Ti mit gondoltok, érdemes lesz lassan popcornt készíteni az új címek mellé, vagy a játék maradjon csak szimpla játék?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)