Hirdetés

Sportszakértők röhögnek az eSporton

|

Egy HBO-s sportműsorban szakértők röhögnek a League of Legends-en, és igazából magán az eSport gondolatán.

Hirdetés

Nevetünk és csúfolunk valamit, amit nem értünk, vagy amiről nem tudunk semmit. Az ember azt hihetné, hogy ezt az általános iskolás szandál-zokni kombóval együtt magunk mögött hagyjuk, pedig sajnos nem így van.

Az HBO Real Sports nevű műsorában neves ex-sportolók és szakértők gyűrűjében a műsorvezető bemutatta a League of Legends idei döntőjét, ami nemcsak hogy egy hatalmas sportarénát töltött meg, de milliók nézték élőben online. Volt akinek az eSport fogalma is teljesen új volt, de akadt olyan is, aki szerint ez nem sport és meggyőződése, hogy ugyanezek az emberek mennek el a Star Trekes rendezvényekre. 

Számunkra szomorú ezt hallani, mert ez azt jelenti, hogy bármilyen hosszú utat is tett meg az eSport, bármennyit is dolgozik a Riot Games (és a többi cég) és hiába kapnak profi League of Legends játékosok atlétavízumot, még messze vagyunk attól, hogy a világ valódi sportként tekintsen egyes videojátékokra. 

 

Még egy kicsit szomorúbb arra gondolni, hogy ez pont Amerika, ahol vannak olyan eSportolók, akik megélnek ebből, itthon pedig ez továbbra is csak egy álom marad. Abban az országban, ahol multimilliárdokból épülő stadionokban kevesebb ember csücsül, mint amennyi egy-egy amatőr streamet néz a számítógépén. Hosszú út áll még az eSport előtt, és talán egy egész országút vár még a magyar oldalára, de kifejezetten érdekes lesz ezeket a fajta műsorokat visszanézni egy pár éven belül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)